Anestezi Nedir? Anesteziyi Kimler Yapar?

Aneztezi nedir? Anestezi kimlere yapılır? Anesteziyi kimler yapar? Ameliyat olmadan önce anestezi almak şart mıdır?Anestezi hakkında merak ettiklerinizi sizin için derledik.

14.05.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-13:57)

Ameliyatın güvenli ve sağlıklı olarak ilerleyebilmesi için, hastanın işlem sırasında ağrı hissetmemesi ve cerrahın da rahat çalışabilmesi için, ilaç kullanılarak hastanın vücudunun uyuşturulmasına anestezi denir. İşte 3 türü olan anesteziye dair detaylar;

ANESTEZİNİN 3 TÜRÜ  

Genel anestezide bütün vücut uyuşturulur ve hastanın bilinci tamamen kapanır. Vücudun belden aşağı kalan kısmını, kol ya da bacak gibi belli bir bölgesini uyuşturma işlemine ise bölgesel anestezi denilir. Bu yöntemde ise hastanın bilinci açık iken operasyon yapılır. Uygulama, çoğunlukla ilacın sinir bölgesine yakın bir yere enjekte edilmesi ile yapılır.

LOKAL ANESTEZİ NASIL YAPILIR? 

Lokal anestezi de daha küçük bir yerin uyuşturulmasıyla yapılır. Örneğin benlerin alınması gibi küçük işlemlerde bu yönteme başvurulur.. Anestezi, sezaryen ya da normal doğum, kasık fıtığı, idrar kesesi ve anal bölge ameliyatları ile kalça-diz protezleri ve varikosel cerrahisinde bu yöntem tercih edilir. Kısacası göbek deliğinin altında yapılacak her türlü cerrahi işlemde anestezi kullanılır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal