Anemiden Korunmak İçin Yapmanız Gerekenler

Belirtileri yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, soğuk el ve ayaklar, göğüs ağrısı, hafıza sorunları, düşük tansiyon ve saç dökülmesi olan anemiden korunma yolları nelerdir? Anemi tedavisinde yardımcı olacak bazı tüyoları sizin için derledik.

05.09.2019-15:23 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-15:01) Anemiden Korunmak İçin Yapmanız Gerekenler

Anemi tedavisi için dengeli bir diyet gereklidir. Yeterince demir aldığınızdan ve vücudunuzun onu doğru bir şekilde emebildiğinden emin olmak için, Karaciğer , pekmez, incir, kepekli tahıllar, deniz ürünleri, badem, fasulye, istiridye, yumurta, kahverengi pirinç, üzüm, kümes hayvanları, tatlı patates ve kuru üzüm gibi demir bakımından zengin yiyecekleri yiyin.

ANEMİDEN KORUNMA YOLLARI

Besinleri korumak için yiyecekleri demir bir tencerede pişirin. 25 ml bal ile yaklaşık 60 ml taze suyu karıştırın ve günlük olarak için. Gece boyunca 5-7 badem suya batırın, sabahları soyun ve kahvaltıdan önce yiyin. Ölçülü güneşlenmenin tadını çıkarın. Kan dolaşımını artırmak için haftada birkaç kez soğuk banyo yapın. Zeytinyağı, hardal yağı ve hindistancevizi yağı gibi doğal yağlar ile tam vücut masajları yaparak iyi dolaşımını teşvik edin. Epsom tuzu banyosu alın. Gecede 3-4 incir suya daldırın ve sabahleyin. 200 ml sütte 5-7 karabiber karıştırın ve 5 dakika boyunca bir demir kapta kaynatın, ardından için. Düzenli egzersiz. Stresi azaltmak ve kan dolaşımını artırmak için yoga, meditasyon ve derin nefes alıştırması yapın. Anemi için yukarıdaki çareler doğal ve güvenlidir. Kansızlığınız iyileşmezse, bir sağlık uzmanına danışın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal