AMH Testi Ne İçin Kullanılır?

Anti-Mullerian Hormon diye adlandırılan AMH hem kadınlarda hem de erkeklerde bulunan bir glikoprotein çeşitidir. Bu test, kadınlardaki yumurtalık rezervi konusunda bilgi verir. Peki AMH testi ne için kullanılır?

17.01.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-12:22) AMH Testi Ne İçin Kullanılır?

Anti-Mullerian Hormon diye adlandırılan AMH hem kadınlarda hem de erkeklerde bulunan bir glikoprotein çeşitidir. Bu test, kadınlardaki yumurtalık rezervi konusunda bilgi verir. Peki AMH testi ne için kullanılır? İşte detaylar...

AMH Testi Ne İçin Kullanılır?

AMH testinin başlıca kullanım amacı kadınlarda doğurganlığın değerlendirilmesidir.. Bunun dışında polikistik over sendromuna sahip olan kişilere AMH testi yapılması ise yumurtalıkların fonksiyonu hakkında bilgi vermektedir. Erkekler için bebek ve çocuklarda testis ve üreme fonksiyonlarının ölçülmesinde kullanılmaktadır. AMH testi tek başına bir çiftin doğal yollar ile çocuk sahibi olup olmayacağını değerlendirmeye yetmemektedir. Daha sağlıklı sonuçların elde edilmesi için FSH ve E2 testleri ile birlikte yapılmaktadır. Bu şekilde çiftin bebek sahibi olma şansı daha yüksek bir kesinlikle belirlenmektedir.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal