Aloe Vera Sedef Hastalığına İyi Gelir mi? İşte Sedefe İyi Gelen Doğal Yöntemler

Sedef hastalığı, pek çok kişinin karşılaştığı bir cilt rahatsızlığıdır. Tıbbi bir sağlık sorunu olduğu için, tedavisi mümkündür ve tedavi için de pek çok ilaç mevcuttur. Fakat tedaviye destek olması, sedef hastalığının şiddetini hafifletmesi için bazı bitkisel tavsiyelerimiz var.

01.07.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-11:21)

Sedef hastalığına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerini sizler için derledik.

ALOE VERA

Aloe vera, son dönemlerde popüler olan ve bilimsel araştırmalarda da cilt sğlığına çok faydalı olduğu keşfedilen bir bitkidir. Diğer pek çok cilt sorununda olduğu gibi sedef hastalığında da aloe vera jelinden yararlanmak önerilir. Sedeften etkilenen bölgeye günde üç defa aloe vera uygulandığında kızarıklık ve pul pul hale gelmiş deriyi onardığı bilinmekte.

ELMA SİRKESİ  

Elma sirkesinin dezenfektan etkisi olduğu ve ciltte, deride oluşan kaşınma hissini azalttığı biliniyor. Sedef hastalığı durumunda da kesinlikle doğal, organik elma sirkesinin su ile seyreltilip haftada birkaç defa cilde uygulamak önerilir.

KAPSAİSİN  

Acı biberi, acı yapan bileşenlere kapsaisin denilmektedir. Kapsaisin içeren kremler, losyonlar hem ağrıyı ileten sinir uçları bloke eder hem ağrı, inflamasyon, kızarıklık ve pul pul dökülme gibi cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.

YULAF  

Sedef hastalığının belirtilerini hafifletmek için  yulaf ezmesinin uygulanması tavsiye edilmekte, yulaf ezmesi kaşıntılı cildi rahatlatıp kızarıklıkları önlemektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal