Akut Orta Kulak İltihaplanması Nedir?

Havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonları, gribal enfeksiyonlar artmaya başladı. Bununla birlikte özellikle çocuklarda orta kulak iltihabı görülmeye başladı. Peki, orta kulak iltihabı nedir? Detaylar haberimizde…

24.01.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-10:55)

Akut Orta Kulak İltihapları ve Kronik Kulak İltihapları olmak üzere ikiye ayrılır. Kronik orta kulak iltihapları, daha ziyade erişkinlerde görülebilen, hiçbir şekilde iyileşmeyen iltihaplanma türüne verilen addır.

AKUT ORTA KULAK İLTİHAPLANMASI NEDİR?

Akut orta kulak iltihaplanması, özellikle çocuklarda çok fazla görülen bir hastalıktır. Çok sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda bu rahatsızlık tetiklenir. Üst solunum yolu enfeksiyonları sırasında ya da takip eden dönemlerde, genizde bulunan mikrobik ortam öksürük veya başka yöntemlerle östaki tüpünden orta kulağa doğru ilerleyerek, orta kulakta enfeksiyon oluşturabilir. Orta kulak iltihaplanması, çok çabuk ve aniden oluşabilen bir enfeksiyon türüdür. Sabah sağlıklı bir güne başlayan çocuğunuz, öğlene doğru kulak ağrısı yaşayabilir. Yani çok kısa sürede bulgular gelişebilir. Hastaların şikâyetleri genellikle; Kulak ağrısı, kulakta basınç ve dolgunluk hissi, yüksek ateş, halsizlik ve bitkinlik olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal