Akciğeri Temizleyen Besinler Neler?

Hayati organlarımızdan biri olan akciğerlerimizin verimli çalışabilmesi için besinler araştırılıyor. Buradaki rahatsızlıkların temel nedenleri arasında ise sigara kullanmak ve hava kirliliği bulunur. Akciğeri temizleyen besinler neler?

31.12.2018-11:47 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-18:33)

Hayati fonksiyonlarımızı daha sağlıklı devam ettirebilmek için en önemli organların başında akciğer gelir. Akciğer rahatsızlıklarının sebepleri arasında hava kirliliği ve sigara kullanımı yer alır. Akciğer hastaları ve sigarayı bırakanların yaşam kalitesini artıracak ve akciğeri temizleyecek mucizevi besinleri sizler için derledik. Akciğeri temizleyen besinler neler? Hangi besinler akciğeri temizler?

HANGİ BESİNLER AKCİĞERİ TEMİZLER?

EKİNEZYA

Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılan ekinezya bitkisinin kökleri çeşitli akciğer enfeksiyonlarına karşı korur.

OKALİPTÜS

Doğal bir antibiyotik olmasının yanında içinde çeşitli yağlar barındırır. Bu uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına iyi gelir ve kan basıncını arttırarak kanın çoğalmasını sağlar. Taze okaliptüs çayı bronşit ve sinüzite iyi gelir.

KEÇİBOYNUZU

Özellikle sigara içenler için keçiboynuzu önerilir. 5 adet keçi boynuzu 1 litre suda kaynatılıp içilirse, sigaranın verdiği etkiyi azaltmaya yardımcı olur.

SARIMSAK

Sarımsak çok kuvvaetli bir antioksidandır ve içinde bol miktarda bulunan alisin kimyasalı sayesinde akciğerleri temizler.

ZENCEFİL

Akciğeri temizleyen bir başka besin ise zencefildir. Çeşitli toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerden atmaya yardımcıdır.

EBEGÜMECİ

Kaynar suda bir miktar ebegümeci kaynatılır ve 5-6 saat sonra aç karnına bir bardak içilir. Bu uygulama sayesindeakciğerden sigaranın etkisi azaltılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal