Akciğeri Sigaranın Etkilerinden Korumanın Yolu

Sigara tüm vücuda zarar veren ve ciddi hastalıklara sebep olan bir zararlı alışkanlık. Akciğerinizi sigaranın zararlı etkilerinden koruyacak bir tarifimiz var.

31.01.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-12:35) Akciğeri Sigaranın Etkilerinden Korumanın Yolu

Sigara tüm vücuda zarar veren ve ciddi hastalıklara sebep olan bir zararlı alışkanlık. Akciğerinizi sigaranın zararlı etkilerinden koruyacak bir tarifimiz var. İşte detaylar...

Sigaranın Yol Açtığı Hastalıklar

Sigara içmek diyabet, inme, kanser, kalp hastalığı, akciğer hastalıkları ve kronik bronşit, kronik obstrüktif akciğer hastalıkları (KOAH) gibi birçok hastalığa yol açabiliyor. Göz hastalıkları, tüberküloz ve romatoid artrit gibi immün sistem sorunları riskini önemli ölçüde artırabiliyor.

Akciğeri Temizleyen Tarif

Gerekli malzemeler:

- 2 yemek kaşığı zerdeçal

- 3 adet orta boy soğan

- Küçük boy zencefil kökü

- 400 gram şeker (bal veya akçaağaç şurubu da olabilir)

- 1 litre su

Yapılışı:

Suyu bir tencereye dökün ve şekeri ekleyin. Ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Diğer yandan soğanları dörde bölün, zencefil kökünü dilimleyin. Soğan ve zencefili de kaynayan suyun içine ekletin. Ardından zerdeçalı ekleyin ve ocağın altını kısın. Karışımı, miktarı yarıya düşene kadar kaynatın. Süzün ve cam kavanoza dökün. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Bu karışımı sabahları aç karna ve akşam uyumadan önce 2 yemek kaşığı için.

Zerdeçal, mineraller, vitaminler bakımından zengin ve omega 3 yağ asitleri yüksektir. Etkili antikanser, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Soğan, zararlı durumları önlemede oldukça etkili olan güçlü anti-kanser özelliklerine sahiptir. Her türlü solunum yolu hastalıklarından kaçınmakta çok faydalıdır. Zencefil ise sağlığa sayısız faydası olan inanılmaz bir bitkidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal