Ağır Metal Zehirlenmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Modern hayatla birlikte çok fazla maruz kaldığımız ağır metaller birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Farklı semptomlarla kendini gösteren bu sorun ne yazık ki gözden kaçabiliyor. Peki nedir ağır metal zehirlenmesi? Belirtileri nelerdir?

26.01.2019-08:47 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-08:43) Ağır Metal Zehirlenmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Modern hayatla birlikte çok fazla maruz kaldığımız ağır metaller birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Farklı semptomlarla kendini gösteren bu sorun ne yazık ki gözden kaçabiliyor. Peki nedir ağır metal zehirlenmesi? Belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

Ağır Metal Zehirlenmesi Nedir?

Halsizlik, konsantrasyon bozukluğu, nedeni anlaşılmayan kansızlık problemi gibi pek çok farklı tabloda araştırılması gereken ilk nedenlerden bir tanesi de ağır metal zehirlenmeleridir. Bu, düşünüldüğünden çok sık rastlanan bir sorundur ve birçok farklı semptomla karşımıza çıkabilir. Ağır metal zehirlenmesinden muzdarip olmanız için sanayi işçisi falan olmanız gerekmiyor. Maalesef modern yaşamın her alanında ağır metallere maruz kalıyoruz. Şehirlerde aldığımız her nefesle, hatta yemek pişirdiğimiz tava, içtiğimiz suyla bile ağır metallere maruz kalıyoruz.

Ağır Metal Zehirlenmesinin Belirtileri:

- Depresyona eğiliminiz varsa veya bipolar bozukluk gibi psikolojik sorunlarınız varsa bunun altında yatan sebep ağır metal zehirlenmesi olabilir.

- Hep yorgun ve hep bitkinseniz.

- Geçmeyen eklem ve vücut ağrılarınız varsa.

- Tekrar eden anemi yani kansızlık sorununuz bulunuyorsa yine altında yatan sebep ağır metal zehirlenmesi olabilir.

- Hamile kalmanızı önleyecek herhangi bir sorun teşhis edilemediği halde bir türlü çocuk sahibi olamıyorsanız, ağır metal zehirlenmesinden muzdarip olup olmadığınız araştırılmalı.

- Kadmiyum zehirlenmesinin en önemli belirtilerinden biri kemik erimesidir.

- Ağır metal zehirlenmesi mutlaka araştırılmalı. Unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlarda bile ağır metal zehirlenmesinden kuşkulanmak gerekir.

- Romatizmal hastalıklar, Hashimato ve multiple skleroz (MS) gibi bağışıklık sistemi hastalıklarında ağır metal zehirlenmesi olasılığı araştırılmalıdır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal