Diş hassasiyeti neden olur, nasıl geçer? Diş sağlığını koruyan 4 doğal yöntem

Ciddi sağlık sorunlarından olan diş hassasiyeti pek çok bireyde görülen bir sağlık problemidir. Diş hassasiyetinin nedenleri nelerdir, diş hassasiyetine iyi gelen yöntemler nelerdir? İşte diş hassasiyeti olanların bilmesi gerekenler...

08.04.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-16:53)

Diş hassasiyeti ciddi ve birçok kişide yaygın olarak görülen bir problemdir. Dişi zırh gibi koruyan diş minesi aldığı hasarlar ile tübül denilen şeyleri ortaya çıkarıyor bundan dolayı da dişte hassasiyet meydana geliyor. Soğuk veya sıcak yiyecek- içecek tüketildiğinde, hassasiyeti olan kişiler ani bir sancıya maruz kalabiliyor.

Diş hassasiyetine yol açan faktörler

Yanlış fırçalama

 Dişlerimizi fırçalarken yaptığımız sert ve hızlı hareketler, sert diş fırçaları, çok fazla fırçalama diş minesinin aşınmasına sebep olur.

Diş bakım eksikliği

Günde iki kere dikkatlice fırçalama ve ağız bakım suyu rutinin yapılmaması halinde dişler ile diş etinin birleştiği noktada tartar meydana gelir. Tartar sadece diş hekiminin müdahalesi ile temizlenebilir ve bu durum hassasiyete yol açabilir.

Asidik beslenme

Sıklıkla asidik ve ekşi besinler tüketmek diş minesinin soyulmasına yol açar. Günlük beslenmemize dikkat ederek turunçgiller asidik besinleri daha az tüketmeye özen gösterebiliriz.

Tatlı tüketimi

 Şeker bazlı yiyecekler ve içecekler ağızda bakteri oluşmasını hızlandırır. Bunun sonucunda diş etlerinde aşınma ve dişlerdeki hassas kısımların oluşmasına neden olur.

Diş sızlamasına ne iyi gelir?

Karanfil çiğnemek

Karanfil, diş ile ilgili her problemde akla gelen ilk bitkisel çözümdür. Karanfil çiğnemek diş sızlamasını ve diş hassasiyetini gidermektedir. Eğer isterseniz karanfil çiğnemek yerine karanfil yağından da faydalanabilirsiniz.


Sarımsak

Diş sızlaması evde nasıl geçer? diye soranlara ikinci önerimiz sarımsak çiğnemektir. Ancak sarımsak tansiyona etki ettiğinden bu yöntemi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Diş hassasiyetini yok etmek için sarımsağı çiğneyebilir veya sarımsak yağını bir parça pamuğa dökerek dişlerinizin arasına sıkıştırabilirsiniz.

Tuzlu su gargarası


Tuzlu su ile yapılan gargara ağızdaki mikrop ve bakterileri yok edip diş eti iltihabını engeller. Tuzlu su gargarası dişlerdeki sızlama ve hassasiyeti ortadan kaldırır.

Misvak

Misvak kullanımı günümüzde azalmış olsa da, misvak ağız ve diş bakımında halen daha önemli bir yere sahiptir. Diş sızlaması ve hassasiyeti sorunu yaşıyorsanız misvakla diş diplerini temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Düzenli olarak kullanılan misvak dişlerin sağlamlığını artırırken diş hassasiyetini de meydandan kaldırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal