Ağır Metal Zehirlenmelerine Dikkat! Evinizden Uzak Tutmanız Gereken Maddeler

Ağır metal zehirlenmelerinin son dönemlerde artış gösterdiğini belirten uzmanlar, evde kullanılan tohum, metal ve bazı ilaçların ağır metal zehirlenmesine neden olduğunu açıkladı. Peki hangi maddeleri evlerden ve mutfaktan uzaklaştırmak gerekir? İşte cevabı.

25.07.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-11:26) Ağır Metal Zehirlenmelerine Dikkat! Evinizden Uzak Tutmanız Gereken Maddeler

Ağır metal zehirlenmesinin başlıca belirtileri, baş ağrısı, yorgunluk, kas ağrıları, hazımsızlık, kabızlık, solgunluk, kansızlık, koordinasyon bozukluğu, baş dönmesi gibi şikâyetler. 

TEDAVİ SONRASI MİDYE YEMEYİN

Dünya nüfus artış hızının kontrol altına alınamaması, hızlı üretilen, uzun süre dayanan ama doğal yöntemlerden uzaklaşılan tarım, burada kullanılan tohumlar ve ilaçların yaygınlaşması ağır metal zehirlenmesindeki en belirgin etkenlerin başında geldiğini anlatan Dr. Semih Gökart, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Tedavi sonrası beslenme amaçlı yapılan hatalara karşı bazı önlemler alınması gerekliliğini vurgulayan Gökart, "Kozmetik ürünlerin içeriğine dikkat etmeliyiz. Dişteki amalgam dolguların çıkarılmasının özenle ve bilinçle yapılması gerekmektedir. Kirli sulardaki deniz canlılarını özellikle dip balıklarını, midyeyi kesinlikle yememeliyiz.

Evimize gelen su, kurşun borulardan geçiyorsa hemen değiştirilmesi sağlanmalıdır. Antiasitlerin bir kısmı yine risk taşıyan ürünlerdendir. Teflon tava ve tencereler, hatta çizilmiş çelik (çelik diyoruz ama aslında nikel var) tencereleri de kullanmamalıyız. İthal boyalı ucuz oyuncakları, imalat yeri belli olmayan boyaları, menşei bilinmeyen seramik kâseleri, alüminyum folyoyu mutfakta (özellikle ısıtma amaçlı) kullanmamalıyız" dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal