Açlık Krizini Bastırayım Derken Daha Fazla Acıkmayın! Uzak Durulması Gereken Besinler Neler?

Olur olmaz anlarda kendinizi buzdolabının önünde buluyorsanız açlık krizine girdiniz demektir. Kriz anlarında yediğiniz besinler kısa zamanda sizi doyursa da yeniden acıkmanız uzun sürmeyecektir. Peki böyle anlarda ne yemeli ne içmeli? Zamansız bastıran açlık krizini nasıl bastırmalı? İşte yapmanız gerekenler.

29.03.2019-12:26 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-12:27) Açlık Krizini Bastırayım Derken Daha Fazla Acıkmayın! Uzak Durulması Gereken Besinler Neler?

Öğünlerinizde tabağınızdakini hızlı bir şekilde mi bitiriyorsunuz? Gece geç saatlerde buzdolabının önünde dakikalarca ‘Ne yesem?’ diye mi düşünüyorsunuz? Bu gibi durumların genel ismi bildiğimiz gibi ‘açlık krizi’ ve ardında hormonal bir bozukluktan psikolojik bir soruna kadar birçok neden yatıyor olabilir. 

NE YEMELİSİNİZ?

Midenizin daha uzun bir süre doluluk hissi yaşamasını sağlayarak açlık krizlerinin önüne geçmek için posa içeriği yüksek besinler olan çiğ veya pişmiş sebzeleri bolca tüketin. Nohut, fasulye, yulaf ve bulgur da posa açısından zengin besinler. Sindirim süresi uzun olan proteinler de kan şekeri seviyesini dengede tutuyor. Bu nedenle her öğünde et, balık, kurubaklagil, yumurta ve yoğurt gibi protein kaynağı besinlerden birini mutlaka tüketmelisiniz. Yemekten sonra tatlı krizlerine giriyorsanız bunun yerine kendinizi meyve tüketmeye zorlayın.

Tarçın kan şekerini dengeler

Tarçın kan şekerini dengelemeye ve yeme ataklarını engellemeye yardımcı olan bir baharat. Tarçını suyunuza veya çayınıza ekleyebilir, meyve ya da yoğurdun üzerine serpebilirsiniz.

 

NE YEMEMELİSİNİZ?

Açlık krizlerinde en sık yöneldiğimiz ürünler unlu ve şekerli besinler oluyor. Çünkü bunlar kan şekerini bir anda yükseltiyor. Rafine karbonhidratlardan uzak durma gerekliliğinin en önemli sebebi ise yükselen kan şekerinin yine aynı hızda düşmesi. Bu da yeni bir açlık krizi demek oluyor.

Ne sıklıkta yemelisiniz?

Öncelikle acıkmadan yemek yememelisiniz ancak yemek için çok fazla acıkana kadar da beklememelinisiz. Bunun için en iyi yöntem az ve sık yemeniz olacak. Herkesin metabolizması farklı olsa da genellikle yemeklerden 3-4 saat sonra kan şekeriniz düşer, bu anlarda sağlıklı bir atıştırmalıktüketerek kan şekeri seviyenizi dengede tutabilir, anlık tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal