Cilt Dostu 10 Besin! Yumurta Tüketmek Gençleştiriyor

Güzel ve sağlıklı bir cilt için kullanılan kozmetikler dış görüntümüzü kusursuz yapabilir ancak yiyip içtiğimiz şeyler sağlıklı olmadıkça gerçek güzelliğe ulaşamayız. İşte havuçtan yumurtaya cilde iyi gelen besinler.

28.03.2019-15:28 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-15:11) Cilt Dostu 10 Besin! Yumurta Tüketmek Gençleştiriyor

Yediğimiz herşeyin vücudumuza, cildimize olan fayda ya da zararı 'Ne yerseniz o'sunuz' sözünü adeta doğruluyor. Kalsiyum, protein deposu besinler hem içimizi hem dışımızı güzelleştiriyor.

GÜZELLİĞİNİZİ TAMAMLAYAN BESİNLER

1- Yumurta: İçeriğindeki Biotin ve B12 vitaminleri sayesinde cildi besler ve gençleştirir.

2- Ceviz: Ceviz içeriğindeki Omega 3 yağ asitleri ile cildin elastikiyetini sağlar.

3- Turuncu renkli meyve ve sebzeler (Havuç, kuru kayısı, balkabağı, hurma): Yüksek A vitamini içerikleri ile cilt dostu besinlerdir. Cildi ultraviyole ışınlarına karşı korur ve kuvvetli antioksidanlara sahip oldukları için cildi kırıştırmaya sebep olacak serbest radikallerle savaşırlar.

4- Kırmızı et: Çinko ve demir içeriğinden dolayı cilt sağlığını korumada ve geliştirmede etkilidir. Haftanın 2 günü kırmızı et tüketmeye özen gösterin.

5- Süt ve süt ürünleri: Başta çinko olmak üzere zengin mineral içeriği sebebiyle sağlıklı cilt üzerinde etkilidir. Her gün ortalama 2-4 porsiyon süt ve ürünleri (yoğurt, ayran, cacık, kefir) tüketmeyi ihmal etmeyin.

6- Balık: Ton balığı ve somon başta olmak üzere omega 3 içeriğinden dolayı haftanın 3 günü mevsim balığı tüketmeye özen gösterin. Omega 3 yağ asitleri, cildin nemlenmesine katkıda bulunur.

7- Mor renkli meyveler (Dut, böğürtlen, ahududu, yaban mersini): Cilt dokusunu besleyen kılcal damarları koruyan ve kuvvetlendiren flavonoid, dut-böğürtlen tipi meyvelerde bol miktarda bulunur. Kan dolaşımına faydalı olan bu meyveler cildin geç yaşlanmasını sağlar; cildi oluşabilecek kırışıklara karşı korur. 

8- Kefir: Probiyotik özellikli kefirde cilt dostu bakteriler bulunur. Cildi hem içten hem de dıştan onarır ve düzenler.

9- Zeytinyağı: Omega-9 kaynağı olan zeytinyağının cilt sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır. Özellikle yaşa bağlı cilt kırışıklığından korunmada etkilidir.

10- Su: Cilt sağlığı için olmazsa olmaz! Su cildin nem dengesi korumada büyük rol oynar. Sağlıklı bir cilt için her gün ortalama 2 litre su içilmeli.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal