ABD'de Kovid-19 Aşıları Çöpe Gidiyor!

ABD'de Kovid-19 aşılarının kullanılması nedeniyle çöp olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bazı eyaletler aşıda öncelik sırasını genişletmeye karar verdi. Amaç dolaplarda bekledikçe kullanılmaz hale gelen aşıların çöpe atılmamasını sağlamak.

13.01.2021-14:42 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-14:47) ABD'de Kovid-19 Aşıları Çöpe Gidiyor!

New York eyaleti yetkilileri, ağır cezaları kapsayan aşı uygulama programı kurallarını esneterek ellerinde kalan aşı dozlarını daha geniş kesimlere ulaştırma kararına vardı.

New York Times'ta yer alan habere göre, sağlık çalışanları bundan sonra uygulamada öncelik verilen gruptan aşı uygulamasına gelmeyen kişilerin olması durumunda kullanım tarihi bitmek üzere olan aşıları, kamuda çalışan kasiyer, eczacı, öğretmen ve teslimat çalışanları gibi gruplarda yer alan diğer kişilere yapılabilecek.

Eyalet Sağlık Departmanı Sözcüsü Gary C. Holmes, ‘Bu yeni kılavuz, aşıların hiçbirinin boşa gitmeden en yüksek oranda kullanımı için haftalardır hastanelerle yaptığımız görüşmelerin sonucudur’ dedi.

Federal yetkililere göre, New York'a 1,2 milyon doz aşı gönderilmesine rağmen şu ana kadar yalnızca 605 bin kişiye aşı uygulandı.

NEW YORK'TA HİZMET ÇALIŞANLARININ YÜZDE 23'Ü AŞILANDI

New York Valisi Andre Cuomo, 8 Ocak tarihinde düzenlenen basın toplantısında, sağlık ve temel hizmet alanı çalışanlarının %70 ila 80'inin aşılanmasının planlandığını fakat şu ana kadar yalnızca %23'ünün aşılandığını söylemişti.

Cuomo, aşılama uygulamalarını genişletme üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Aşıların insanları beklemesi yerine, insanların kayıt yaptırarak aşı olacakları zamanı beklemesini tercih ederiz." şeklinde konuşmuştu.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi Başkanı Stephen Hahn da aynı gün yaptığı konuşmasında, koronavirüs aşılarının son kullanma tarihinin geçme olasılığına karşılık federal kılavuzun belirtilen öncelik sırası gruplarını genişletebileceklerini söylemişti.

California eyaleti bu çağrıya uyum sağlarken, New Jersey ve başkent Washington bölgesinde de kullanılmayan aşı dozlarının boşa çıkmaması amacıyla eczanelerde ve diğer aşı sağlayıcı merkezlerde sırayla ilk gelene uygulanması şeklinde halka verilmesine izin verilmeye başlandığı belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal