ABD'de Durdurulan Aşı Çalışmalarına Devam Edilecek

ABD’de bir süre önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı denemelerini durduran Johnson&Johnson ve AstraZeneca firmaları çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

25.10.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-13:49) ABD'de Durdurulan Aşı Çalışmalarına Devam Edilecek
ABD medyasında yer alan haberlere göre, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından iki firmaya da aşı denemelerini devam ettirmesi için yeşil ışık yakıldığı belirtildi.

Çalışmaların durdurulmasına sebebiyet veren deneklerde meydana gelen hastalıkların FDA bağımsız araştırma komitesi tarafından incelenerek koronavirüs aşısının neden olmadığına karar verildiği kaydedildi.

AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot, ‘Dünya çapında klinik deneylerin yeniden başlatılması harika bir haber çünkü bu korkunç pandemiyi yenmeye yardımcı olmak için bu aşıyı geliştirme çabalarımıza devam etmemiz gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

AstraZeneca firmasının Oxford Üniversitesiyle birlikte koronavirüse karşı yürüttüğü 2. faz aşı çalışmaları 6 Eylül’de deneklerden birinde ortaya çıkan nörolojik sorundan dolayı ABD’deki çalışmalarına ara verilmişti.

Kozmetik ve hijyenik ürünlerin yanı sıra tıbbi malzeme ve ilaç üreticisi olan Johnson&Johnson da 12 Ekim’de, koronavirüs aşı deneylerinde bir katılımcının hastalanmasından dolayı çalışmalara ara verdiğini bildirmişti.

Johnson&Johnson, 5 Ağustos'ta, 100 milyon dozluk koronavirüs aşısının üretimi ve teslimi için ABD hükümetiyle 1 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal