6 Adımda Tıraş Olma Yöntemi

Coronavirüsü sürecinde alınan tedbirler doğrultusunda berberlerde ne zaman açılacağı belli olmayarak geçici bir süreliğine kapatıldı. Bu nedenler erkeklerde sakal tıraşını evde yapmaya başladı. Peki, olurken nelere dikkat etmek gerekir? İşte 6 adımda kolay tıraş yöntemi...

10.04.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-18:06) 6 Adımda Tıraş Olma Yöntemi

Coronavirüsü sürecinde kişisel bakımınızı aksatmamanız için evde 6 adımda kolay tıraş yöntemini derledik. İşte evde tıraş olmanın püf noktaları…

6 ADIMDA TIRAŞ OLMA YÖNTEMİ

- Cilt yumuşakken daha rahat tıraş edilebileceği için duştan sonra tıraş olmak harika bir zamandır. Eğer duşa girmeyecekseniz bunun yerine sıcak suda beklettiğiniz yüz havlusunu 40 saniye boyunca sakal ve bıyıklarınızın üzerine bekletin. Cildinizdeki yumuşaklığı korumak ve tıraş bıçağının neden olacağı kesik ya da tahrişleri en aza indirmek için cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. 

- Daha sonra tıraş köpüğünü ya da tıraş jelini uygulayın. Bu tarz ürünler tıraş bıçağının daha rahat hareket etmesini sağlar. Aynı zamanda nemlendirme ve rahatlatma özellikleri de bulunmaktadır. Tıraş köpüklerinin jellere göre daha kolay durulandığını unutmayın.

- Tıraş olurken yavaş ve dikkatli olmanız gerekir. Sakal tıraşı olurken, kılları çıkış yönlerine doğru alırsanız canınız yanmaz ancak pürüzsüz bir tıraş da elde edemezsiniz. Önce düz, ardından da ters tıraş olabilirsiniz (iki adım arasında mutlaka köpük ya da jel kullanmalısınız). Fakat tıraş olduğunuz yerin üzerini defalarca tıraş etmeye çalışmayın. Bu cildinizin tahriş olmasına neden olabilir.

- Tıraş olurken bıçağı köpükten ve kesilen kıllardan temizlemek için sürekli durulayın.

- Sakal ve bıyıklarınızı temizlediğinize göre, yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sırasında soğuk su kullanmanız tahriş riskini azaltacaktır.

- Son etapta yüzünüzü tıraş losyonuyla nemlendirin ve rahatlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal