5 Madde ile Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

Güçlü bir metabolizmaya sahip olmanız hızlı kilo vermenize yardımı olur. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vermek istediğiniz kilolarınızla başınız artık dert değil. Bunun için metabolizmanızı hızlandıracak önerilerimiz haberimizin detaylarında...

11.06.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-17:17) 5 Madde ile Fazla Kilolarınızdan Kurtulun

Vücuttaki tüm kimyasal reaksiyonları metabolizma kavramı tanımlamaktadır. Metabolizmanız hızlıysa kilo vermeniz daha hızlı gerçekleşir. Aynı zamanda kilonuzu da dengede tutmuş olursunuz. Hızlı olan metabolizma sizin daha enerjik hissetmenizi sağlar. Fazla kilolardan kurtularak daha fit bir görünüm ve sağlıklı bir yaşam yaşamak istiyor olabilirsiniz. Tüm bu isteklerinize sağlıklı bir beslenme ve hareketlilikle sahip olabilirsiniz.

PROTEİN TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Sıcak havaların gelmesiyle birlikte tüketilen besinlerin içeriğine dikkat etmek önemli hale geldi. Yediğiniz yemeklerin hızlı tüketimi için metabolizmanızın da hızlı olması gerekir. Bu yüzden protein yönünden zengin olan gıdaların tüketimi oldukça önemlidir. Protein tüketimi metabolizmanın hızını 15-20 civarında artırır. Uzmanlar tokluk hissinin uzun olmasını sağlamak için de protein tüketiminin önemli oluğunun altını çiziyor.

İnsanlar içtikleri şekerli içeceklerin de vücudun ihtiyacı olan su oranını karşılandığını düşünmektedir. Halbuki şekerli olan içecekler vücudun su miktarını karşılamaz. İçme suyunu tüketerek metabolizmanızın geçici de olsa hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte kalorilerin yakımında soğuk su oldukça etkilidir.

EGZERSİZ YAPIN

Tempolu hareketlerle yapılan aktiviteler metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Önemli olan yapacağınızın hareketlerin devamlı farklı olmasıdır. Yapacağınız yoğun ve farklı olan egzersizler yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

Yapacağınız bu aktivitelere ek olarak uyku düzeninize de dikkat etmelisiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki uykusuzluk obezite riskini büyük oranda etkilemektedir. Metabolizmadaki olumsuzluklar aslında sizin uykusuz kalmanıza neden olmaktadır. Bu yüzden metabolizmanızı hızlandıracak besinleri tüketmeli ve düzenli olarak egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal