Sağlık Bakanlığı'ndan Son Dakika Açıklaması: TURKOVAC Acil Kullanım Onayı İçin Başvuracak Noktaya Geldi

Koronavirüsle mücadele hız kesmeden devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her akşam salgına dair vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bakan Koca, salgına dair bilgilendirme yapmak için dün akşam gazetecilerle bir araya geldi.

10.09.2021-14:53 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-15:28) Sağlık Bakanlığı'ndan Son Dakika Açıklaması: TURKOVAC Acil Kullanım Onayı İçin Başvuracak Noktaya Geldi

Dün akşam rutin seğirin dışında gazetecilerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavire dair merak edilen soruları cevapladı. Salgınla mücadelenin en önemli ayağı olan koronavirüs aşıları hakkında, yerli aşımız TURKOVAC hakkında önemli açıklamalarda bulunan Koca, sizlere müjdem var diyerek yerli aşının onay aşamasına geldiğini belirtti. 

TURKOVAC ACİL KULLANIM İÇİN ONAY AŞAMASINDA 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı geliştirilen Kovid-19 aşılarının çalışmaları devam ediyor. Bir süredir yerli aşımız olan TURKOVAC aşısının çalışmalarına devam edilirken, Bakan Koca, salgınla mücadelede 100 milyon doz aşı yapıldığını belirtti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Fahrettin Koca, size müjdem var diyerek, TURKOVAC acil kullanım onayı için başvuracak noktaya geldiğini belirtti. Aşının onay alması durumunda Ekim ayında yerli aşının seri üretimine başlanacağını da sözlerine ekledi. 

ÜLKEMİZDE 2 KİŞİDE MU VARYANTI GÖRÜLDÜ

Gazetecilerin sorularını tek tek cevaplayan Bakan Koca, son dönemlerde gündem olan koronavirüs Mu varyantı hakkında gelen soruları cevaplayarak, ‘100 milyonuncu doz aşı Kocaeli Gebze'de bir hastanemizde yapıldı. 100 milyonuncu doz aşıyı olan 36 yaşındaki yurttaşımıza, aşıyı uygulayan hemşire arkadaşımıza, aşıdan sorumlu doktorumuza teşekkür ediyorum. 100 milyon doz ortak ve büyük bir başarının adıdır. 100 milyon doz için milyonlarca insan karar verdik, harekete geçtik. 100 milyon doz aşıda kararıyla, emeğiyle katkısı olan herkesi kutluyorum. Yeri geldiğinde yüksek yaylalara çıkan, aşı yapmak için tarlalara giden, aylarca dağ tepe demeden görev yapan sağlık çalışanı arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 100 milyon doz kendisi aşı olmakla kalmayıp daha fazlasını yapanların da başarısıdır. Açıklamaları ve saygınlıklarıyla aşılama sürecinin güç kaynağı olan bilim insanlarımıza hürmetlerimi sunuyorum. Bilim Kurulumuzun öncülüğünden daima gurur duyuyoruz. Geldiğimiz nokta çok yüksek bir aşılanma hızının mümkün olduğunu gösteriyor. Bizler 84 milyon daha da güçlü bir dayanışmayı, birlik ruhun sağlayabiliriz. Bugün ortak hedefimiz olan toplum bağışıklığı için gücümüzü büyütme günüdür. ‘ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal