Sağlık Bakanlığı'ndan Karantina Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, ''Uluslararası güncellemeler, ülkemiz tarafından anlık olarak takip edilmekte ve rehberlerimize entegre edilmektedir.'' açıklamasında bulundu.

08.12.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 08.12.2020-15:54) Sağlık Bakanlığı'ndan Karantina Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu aracılığıyla “yakın temaslıların karantina süresi” ilgili yapılan farklılıklarla alakalı açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bilimsel faaliyetler doğrultusunda Hastalık Kontrol Önleme Merkezi (CDC) ile Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) aracılığıyla yapılan güncellemelerin anlık olarak izlendiği ve rehberlere entegre edildiği bilgisi aktarıldı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yakın temaslıların karantina süresinin 14 günden 10 güne düşürülmesi ve PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda sonlandırılabilmesine ilişkin düzenlemeler de yukarıda sayılan uluslararası güncellemelere paralel olarak yapılmıştır."

Sağlık Bakanlığı aracılığıyla yapılan açıklamada, pandemi idaresinde Bilim Kurulunun önerileri ve ortak akılla hareket edildiği, bütün kararların tek önceliğinin insanların sağlığı olduğu aktarılarak "Karantina süresi ile ilgili yaptığımız güncelleme de bu kapsamdadır" ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal