Sağlık Bakanlığı'ından Koronavirüs Tedavisinde Doğru İlaç Kullanımına Yönelik Broşür

Sağlık Bakanlığı aracılığıyla koronavirüs tedavisinde doğru ilaç kullanımıyla ilgili hazırlanan broşürler, 81 şehre yollandı.

29.11.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-13:03) Sağlık Bakanlığı'ından Koronavirüs Tedavisinde Doğru İlaç Kullanımına Yönelik Broşür

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya bakıldığında, koronavirüs hastalarının tedavisi için kullanılan ilaçların etkinliğinin temin edilmesi ve yanlış kullanımının önlenmesi için Koronavirüs Bilim Kurulunun tanı ve tedavi rehberi gereğince hazırlanan ve bütün şehirlere yollanan broşürlerde, "ilaç dozunun karıştırılması" hususuna açıklık getirildi.

Broşürlerde, hem ayaktan uygulanacak komplike olmayan ya da hafif-orta pnömonisi olan muhtemel/kesin koronavirüs olgularında hem de yatış endikasyonu olan koronavirüs gerçeklerine "Hidroksiklorokin ve-veya Favipiravirin" tavsiye edilen iki ilacın da muhakkan doktor tavsiyesi ve denetiminde kullanılması gerektiği anımsatıldı, erken başlanan ve doğru miktarda alınan ilaçlarla sürdürülen tedavinin, hastalığın ilerlemesini büyük oranda önlediği ve yoğun bakıma geçiş miktarını düşürdüğünün altı çizildi.

İLAÇLAR NASIL KULLANILACAK?

Paylaşılan broşürlerde ilaçların kullanım süresi ve dozları açıklandı ve kullanımın uygun olmadığı durumlara işaret edildi.

Favipiravir'in ilk gün sabah ile akşam sekizer adet, sonrasında da dört gün boyunca yine sabah ile akşam üçer adet alınması gerektiği, hamilelerde ve emziren annelerde Favipiravir kullanılmadığı kaydedildi.

Hidroksiklorokinin de sabah ile akşam birer adet olmak üzere beşinci günün sonunda toplamda on tablet alınması tavsiyeleri broşürde bu ilacın, kalp hastalığı veya ritim bozukluğu olanla kişilerde kullanılmadığı anımsatıldı.

Herhangi bir yan etki olduğunda ya da şikayetler çoğalırsa doktora başvurulması gerektiğinin ifade edildiği broşürler, vatandaşların aldıkları dozu göstererek takip edebilmesine olanak sunacak şekilde düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal