Sağlık Bakanlığı, 'Koronavirüs Takip Merkezleri' Açıyor

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs (kovid-19) geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ile takibi adına “KOVID-19 Takip Merkezleri”ni açmaya başladı.

16.12.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 16.12.2020-09:29) Sağlık Bakanlığı, 'Koronavirüs Takip Merkezleri' Açıyor

Sağlık Bakanlığı, kovid-19 geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ile izlenmesi için “KOVID-19 Takip Merkezleri”ni açmaya karar verdi.

Ankara ile Eskişehir’de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa zaman içinde  24 şehirde olan otuz sağlık bölgesine; akabinde de bütün yurda yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs geçiren kişilerin sağlık durumlarının kontrolü ile izlenmesi için 'Kovid-19 Takip Merkezleri' açmaya başladı.

Ankara ile Eskişehirde pilot uygulamalarına geçilen merkezlerin kısa zaman içinde 24 şehirdeki otuz sağlık bölgesinde; peşinden de bütün yurtta yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada merkezlerde koronavirüs geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları minimum iki sene boyunca izlenecek ve muhtemel sağlık problemlerine erken müdahale edileceği ifade edildi.

Aynı zamanda koronavirüse yönelik sağlık hizmet kalitesini yükseltmek için düzenlenecek yeni politikalara yönelik faaliyetler yürütülecek. Merkezlerde bilimsel çalışmalara zemin oluşturacak yeni yollar da değerlendirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal