Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Ülkemizde 6 Kişide Omicron Varyantı Tespit Edildi

TBMM’de düzenlenen toplantıda Sağlık Bakanlığı 2022 yılı bütçeleri ele alındı. Bakan Koca virüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

12.12.2021-08:53 - (Son Güncelleme: 12.12.2021-09:20) Sağlık Bakanlığı Açıkladı: Ülkemizde 6 Kişide Omicron Varyantı Tespit Edildi

2022 yılı bakanlık bütçelerinin ele alındığı, dün gerçekleştirilen TBMM toplantısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları damga vurdu. Bakan Koca, koronavirüsün yeni varyantı olan Omicron ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ‘Türkiye’de omicron görüldü mü?’ sorusunu cevapladı. İşte TBMM’de dün gerçekleştirilen toplantının detayları….

OMİCRON VARYANTI TÜRKİYE’DE

Mecliste Sağlık Bakanlığı bütçeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Koca, ilik olarak personel alımı hakkında konuştu. Koca, "40 bin yeni kadro tahsis edildi. ÖSYM'ye 20 bin sözleşmeli sağlık personeli gönderildi. Önümüzdeki günlerde kılavuz yayınlanmış olacak. KPSS puanına göre merkezi yerleştirmeyle ve mülakat yapmadan alım yapacağız. Bunun dışında mart ayında ise 10 bini sürekli işçi, 10 bini sağlık personeli olmak üzere 20 bin personeli de ayrıca almış olacağız’ dedi.

Konuşmasının devamında son günlerin en çok merak edilen konularından koronavirüs omicron varyantı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Koca, ülkemizde 6 kişide yeni varyantın görüldüğünü dile getirdi. Koca, "Omicron varyantı var mıydı? Evet bizde var. Merak etmeyin. Şu ana kadar toplam 6 vakamız tespit edildi, 1'i İstanbul'da 5'i İzmir'de olmak üzere. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşımız bu anlamda tedirgin olmasın. Bu varyantla ilgili şu anki bilgiler, bulaştırıcılığı daha fazla olduğu ama etkisinin, ön bilgilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın tedbirlere devam etmesini istiyoruz’’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal