Sağlık Bakanlığı Açıkladı: En Çok Kovid-19 Aşısı Yapılan Ülkeler Arasında 7’inci Sıradayız

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını devam ederken, Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin aşı yaptırmada dünyada 7’inci sırada yer aldığını belirtti.

08.10.2021-11:51 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-11:58) Sağlık Bakanlığı Açıkladı: En Çok Kovid-19 Aşısı Yapılan Ülkeler Arasında 7’inci Sıradayız

İlk olarak Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, etkilerini göstermeye devam ediyor. Salgınla mücadelede en önemli adım olarak geliştirilen Kovid-19 aşıların hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünya genelinde aşılamada 7’inci sırada olduğumu belirtti. 

TÜRKİYE KOVİD-19 AŞILARINDA 7’İNCİ SIRADA 

Son yılların en büyük salgını olarak adlandırılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını önlemek için geliştirilen Kovid-19 aşıları, uygulanmaya devam ediyor. Aşı uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünya genelinde en çok aşı yapılan ülkeler arasında 7’inc sırada yer aldığımızı belirtti. Değerlendirmelerine devam eden Bakan Koca, Kovid-19'a karşı ikinci doz aşı oranının, Ankara'da da yüzde 75'i geçtiğini, haritada mavi il sayısının 25'e ulaştığının altını çizdi. 


DÜN 217 KİŞİ KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

Salgının seyrine dair son verileri aktarmaya devam eden Fahrettin Koca, ‘Dün 236, bugün 217. Her gün, birbirinden çok farklı hayat hikayeleri son buluyor. Koronavirüs kaynaklı, önlenebilir sebeplere bağlı ölüme karşı duyarlı olalım. Tedbirlere uyup, aşımızı olarak kendi hayatımızı ve başkalarını koruyalım’ dedi. 

Dünya genelinde aşı yapılan ülkeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, ‘Türkiye'nin Kovid-19'a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünyada 7. sıradayız, bu başarının nedenlerinden birinin sağlık çalışanlarının içten ve eşsiz çabası’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal