Sağlık Bakanlığı Açıkladı: 3. Doz Biontech Aşıları Ne Zaman Yapılacak?

Koronavirüs salgınıyla mücadele hız kesmeden devam ederken, salgını önlemede en önemli adım olan Kovid-19 aşılarının, 3. dozunu merak eden vatandaşlar için Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki günlerde Biontech aşılarının ne zaman yapacağını açıklayacak.

05.10.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-17:12) Sağlık Bakanlığı Açıkladı: 3. Doz Biontech Aşıları Ne Zaman Yapılacak?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını etkilerine sürdürmeye devam ediyor. Salgınla mücadelenin en önemli adımı olan Kovid-19 aşıları ile salgının yayılma hızı kontrol altına alınmaya başladı. Aşının etkilerinin virüsün etkinliğini düşürmesi, birinci ve ikinci doz aşılarını yaptıranların üzerinde sonuç vermesi sonrası, şimdide gündemde 3.doz koronavirüs aşılarının ne zaman yapılacağı yer alıyor. Sağlık Bakanlığı, merak edilen 3.doz Biontech aşıları hakkında önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını belirtti.  

Anadolu Ajansı’ndan gelen son dakika haberine göre, bazı ülkeler yapılan birinci ve ikinci doz Biontech aşısının 6 ay sonra antikor seviyelerinin düşmesinin görülmesi üzerine, 3.doz aşıları uygulama kararı almıştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi geçtiğimiz günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar başta olmak üzere, Biontechin 3.dozunun yapılmasına onay verdiğini açıkladı. Yurt dışında yapılan başka bir araştırmada ise Biontech aşısı olanların 6 ile 7 ay arasında bağışıklıklarının geçtiğinin görüldüğü belirtildi. 

BİONTECH 3.DOZ AŞILARI NE ZAMAN OLACAK?

Son günlerde gündemi meşgul eden Biontech 3.doz aşıları hakkında Sağlık Bakanlığı, çalışmalarını hızlandırdı. Bilim Kurulu’nun öncülüğüne alınan 3.doz Biontech aşıları, incelenen antikor sonuçları sonrasında açıklanacak. Yapılan incelemede, aşılama zamanının yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde değişiklik gösterebileceği de ele alınacak. Ayrıca çalışmayla, iki doz Sinovac, 1 doz BioNTech aşısı olanların da yeniden ne zaman aşı olacakları belirlenecek.

3.doz Biontech aşıları ne zaman yapılacak?

SAĞLIK BAKANI UYARDI: KORUYUCULUK DÜŞEBİLİR

Salgının ilk gününden beri canla başla mücadele veren Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda 3.doz aşıların koruma için oldukça etkili olduğunu açıklamıştı. Fahrettin Koca, 3.doz aşılar hakkında yaptığı bir açıklamada, ‘Çalışma sonuçlanınca anlaşıldı ki 3 doz inaktif aşı ile 2 doz inaktif ve bir doz mRNA aşısı yapılmış kişiler benzer oranda korunuyor. Bunun yanında 3 doz aşı olmuş kişiler, 2 doz aşı olmuş kişilerden daha iyi korunuyor. 2 doz inaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın 3'ncü doz ister mRNA ister inaktif aşı olmasının gerekli olduğu anlaşılmıştır. 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımız için ise 3'üncüdoz çalışması yeni yapılmaktadır. Ancak ön sonuçlar, belirli süre sonra 2 doz mRNA aşısının da koruyuculuğunun düşebileceğini gösteriyor’ ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal