Sağlık Bakanı’ndan Son Dakika Paylaşımı: İşte Kovid-19 Aşılama Oranı En Yüksek İller

Koronavirüsle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Aşılama çalışmalarının yoğunlaşması sonrası Bakan Koca, illere göre aşılama oranlarını paylaştı.

25.06.2021-10:51 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-11:52) Sağlık Bakanı’ndan Son Dakika Paylaşımı: İşte Kovid-19 Aşılama Oranı En Yüksek İller

Kovid-19 salgınıyla mücadelede çalışmalarına ara vermeden devam eden Sağlık Bakanlığı, aşıya olan ilgi sonrası yeni verileri paylaştı. İşte illere göre aşı sıralaması.

AŞILAMADA EN YÜKSEK İL EDİRNE

Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yüzde 68 ve 86’lık bir oranla Kovid-19 aşılamasında en yüksek ilin Edirne olduğunu açıkladı. Sonrasında ise şehirdeki nüfusun yüzde 67’lik oranının aşılanmasıyla Amasya geliyor. Listede ise sırayı Eskişehir ve Çanakkale alıyor. 

Kovid-19 aşılama oranında Kırklareli dördüncü, Balıkesir beşinci sırada. İlk ona giren diğer iller sırasıyla Muğla, Burdur, Bilecik, Sinop. 

AŞILAR ETKİLERİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Salgıla mücadelede en etkili yöntem olan kovid-19 aşısında hızla çalışmaların yapıldığı ülkemizde şu ana kadar 40 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal