Sağlık Bakanı Koca’dan Omicron Varyantı Hakkında Açıklama: Vaka Sayıları Artıyor Tedbirleri Sıkılaştırmalıyız

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının etkileri devam ediyor. Son haftalarda ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılan Omicron varyantı hakkında Sağlık Bakanı önemli uyarılarda bulundu. İşte Fahrettin Koca’nın açıklaması….

07.01.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 07.01.2022-10:44)

Çin’de başlayan ve kısa sürede dünyaya yayılarak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, Kovid-19 aşılarının uygulanmasıyla beraber kontrol altına alınırken, daha sonrasında ortaya çıkan koronavirüs varyantları vaka sayılarında tekrardan artış yaşanmasına neden oldu. Son olarak Avrupa’da ortaya çıkan ve hızla yayılması ile korkutan Omicron varyantı, ülkemizde de görülmeye başlandı. Yeni varyanta bağlı vaka sayılarının arttığını dile getiren Bakan Koca, önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

GÜNLÜK VAKA SAYISI 100 BİNE DAYANABİLİR

Omicron varyantının ortaya çıkması ile beraber vaka sayılarında ciddi artış yaşanmaya başlandı. Sıkı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi sonrası vaka sayılarının günlük 100 bine dayanması bekleniyor. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Türkiye yeni Kovid-19 yol haritası hazırlamaya başladı. Kontrol altına alınan salgın süreci Omicron varyantının ortaya çıkması ile tekrardan vakalarda artış sayısına neden oldu. Yeni alınması gereken tedbirler doğrultusunda Restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması konuşulmaya başlandı. 


VAKA SAYILARI DÜNYADA REKOR SAYIYA ULAŞTI

Oldukça hızlı yayılan ve bulaşıcılığı daha yüksek olan Omicron varyantı, ülkemizde baskın varyant haline gelirken, dünya genelinde vaka sayılarında ciddi artışa neden oldu. Bu kapsamda rakamların daha da yükselmesi halinde alınacak önlemler, özellikle de okulların ve üniversitelerin durumu masaya yatırılıp bir yol haritası hazırlanmaya başlanması yönünde. 


KOCA'DAN OMICRON UYARISI KALABALIKLARDAN KAÇININ

Salgın sürecinden beri vatandaşları bilgilendiren Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabından Omicron varyantı hakkında açıklama yaptı, Koca açıklamasında; "Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Hareketliliğimiz azaldıkça Omicron'un da hızı kesilecek" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal