31.12.2020-11:33 (Son Güncelleme:28.03.2024-13:13)


1

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşılarının risk yönetim izlenimine uygun şekilde dağıtılacağını, sonuçlarının ise anlık ve canlı olarak paylaşılacağını belirterek, ‘Bilim Kurulumuzun belirlediği stratejiye uygun olarak 28 gün ara ile iki doz halinde uygulanacaktır’ dedi.



2

Koca, Pekin gümrüğüne soğuk zincirle getirilen aşıların gerekli işlemlerden geçirilinceye kadar lityum bataryalı soğutucuları bulunan konteynırlarda himaye edildiğini belirterek, ‘Bu sayede aşılar gümrükte muhafaza edildiği süre boyunca hiçbir ısı değişikliğine maruz kalmamıştır’ diye ekledi.



3

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Laboratuvarları’na aşılardan rastgele alınan numunelerin sevk edildiğini ve analiz sürecinin başladığını söyleyen Koca, ‘Olumlu bulunması durumunda TİTCK tarafından Acil Kullanım Onayı verilecektir’ dedi.



4

‘Planlama Yapıldı’

‘Planlama Yapıldı’

Koca, bütün aile sağlığı merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde aşı planlamalarının yapıldığını bildirdi.



5

İlk Aşılar Sağlık Çalışanlarına ve Huzur Evlerinde Kalanlara Yapılacak

İlk Aşılar Sağlık Çalışanlarına ve Huzur Evlerinde Kalanlara Yapılacak

Koca, aşının öncelikle sağlık çalışanlarına ve huzur evinde kalan kişilere yapılacağını belirtti.



6

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuşmasına şöyle devam etti: ‘Aşının güvenli nakil süreci, uygulanması ve kayıt altına alınması dijital sitem üzerinden anlık takip edilecektir. Bilim Kurulumuz Kovid-19 aşılamasıyla ilgili uygulamaya yönelik konuları tartışmış ve hastalık riskini en aza indirecek şekilde bir planlama yapılmıştır.



7

Bu kurallar ile uygulama kılavuzları önümüzdeki günlerde sağlık kuruluşlarımıza iletilecek. Aşılama takviminin, toplumdaki bağışıklık oranını en üst düzeye en kısa zamanda ulaşmasını sağlayacak şekilde uygulanması hedeflenmektedir.



8

Vatandaşlar kendilerine ulaşan bildirimden sonra MHRS üzerinden aile hekimlerinden veya uygun bir kamu ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerdir.'



9

Aynı zamanda Koca, risk sıralamasına göre, vatandaşlara aşı uygulamasının ülke çapında bir program oluşturularak en kısa sürede yapılacağını hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR