Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmetlerinde kalıcı çözüm sözü verdi: “Randevu sorunlarına kademeli çözüm yolda"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları kapsamlı bir şekilde ele alıp, kalıcı çözümler üretme sözü verdi. Bakan Koca, özellikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yaşanan sıkıntıları gidermek için kademeli tedbirler alacaklarını ve randevu sorununu kalıcı olarak çözeceklerini açıkladı.

19.04.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:20) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmetlerinde kalıcı çözüm sözü verdi: “Randevu sorunlarına kademeli çözüm yolda"

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yaptığı toplantılarda Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirtti. Bu toplantılarda, sistemin temel faktörlerinin neler olduğu ve bu sorunların nasıl aşılacağı üzerinde yoğun bir çalışma yürütüldüğü ifade edildi.


Bakan Koca, çalışmaları duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki sorunları çözmek adına yaptıkları çalışmalarda önemli sonuçlara ulaştıklarını duyurdu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, randevu bulma konusunda yaşanan sıkıntıları kademeli olarak ortadan kaldıracaklarını belirtti. Koca'nın değerlendirmelerine göre, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek tedbirlerle randevu sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturulacak. Bu çözüm sürecinde hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlayacak uygulamaların planlandığı aktararak şu açıklama yapıldı:

"Öncelikle iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan, kullanılamayan kapasitemizi diğer vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Bu kapsamda, gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız söz konusu durumun ilkinde 15 gün içerisinde aynı branşa randevu alamayacak. Aynı şekilde randevusuna ikinci kez gelmediğinde 15 gün içerisinde tüm branşlardan randevu alamayacak. Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59'la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz. Böylelikle daha fazla hastamızın randevu almasını ve kapasitenin verimli kullanılmasını sağlamış olacağız."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal