Sağlık Bakanı Açıkladı: 7 Ülkeye Seyahat Yasağı Getirildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son yaptığı açıklamalarda 7 ülkeye seyahat yasağı geldiğini açıklayarak konu hakkında bilgi verdi.

27.11.2021-09:01 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-09:01) Sağlık Bakanı Açıkladı: 7 Ülkeye Seyahat Yasağı Getirildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda Nu varyantının görüldüğü Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den Türkiye'ye yapılacak seyahatlerin durdurulduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 26 Kasım Cuma gecesi yaptığı açıklamada kayıtlara geçen en hızlı mutasyon geçiren koronavirüsün Nu varyantının görüldüğü ülkelere kısıtlama getirdi.

AFRİKA ÜLKELERİNE SEYAHAT YASAĞI GETİRİLDİ

Seyahat yasağı ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi; "TEDBİR: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir."

AVRUPA ÜLKELERİ DE AFRİKA ÜLKELERİNE SEYAHAYAT YASAĞI GETİRDİ

Afrika ülkelerinde ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra çevre kıtalara sıçrayan Nu varyantı hakkında açıklamalarda bulunan İngiliz yetkililer durumdan rahatsızlıklarını belirten şu açıklamaları yaptı;  “Şu ana kadar izlediğimiz en endişe verici varyant. Delta varyantından çok daha büyük bir endişe oluşturuyor ve dünya genelinde yeni koronavirüs dalgalarına sebep olabilir”

FRANSA 7 AFRİKA ÜLKESİNE SEHAYAT YASAĞI GETİRDİ

İngiltere’nin aldığı kararların benzerini uygulayan Fransa 7 Afrika ülkesine seyahat yasağı getirdi.  Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini ülkelerinden gelen kişileri ülkeye almayacağını açıklayan Fransız yetkililer konu ile ilgili şu sözleri söyledi; "Fransa, özellikle endişe verici korona virüsün yeni bir mutasyonu nedeniyle Güney Afrika da dahil olmak üzere 7 güney Afrika ülkesinden gelenleri askıya alıyor"

NU MUTASYONU İSRAİL’E SIÇRADI

Kayıtlara geçen en hızlı yayılan ve en çabuk mutasyona uğrayan Nu varyantı Afrika kıtasının dışında ilk defa İsrail’de kayıtlara geçti. Yetkililer aldıkları önlemleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. İsrail Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada virüse uğrayan kişilerin tespit edilmesi için detaylı çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen kovid-19 olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs 2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkmasıyla birlikte dünyayı etkisi altına aldı. Hastalığın başlangıç kaynağı henüz netlik kazanmamıştır. Ancak eldeki veriler, Çin’in Wuhan bölgesindeki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanları işaret etmektedir. Hafif, orta ve ağır olmak üzere farklı hallerde seyredebilen Koronavirüs (corona virüs) daha önce 2002’de çıkan SARS ile 2012’de çıkan MERS virüsüyle aynı gruptandır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal