Sağlığa birçok faydası olan kuru kayısıyı evde kolayca kurutmak mümkün! Sağlıklı ve pratik kayısı kurutmanın 4 formülü

Kuru kayısı herkes tarafından sıklıkla tüketilen bir vitamin deposudur. Peki, evde kurutulan kayısının hazır kuru kayısıya göre daha sağlıklı olduğunu söylesek? İşte, evde kolaylıkla kayısı kurutmanızı sağlayacak 4 formül...

20.06.2022-19:01 - (Son Güncelleme: 20.11.2023-11:18)

Faydaları saymakla bitmeyen kuru kayısı her mevsim tüketilen bir meyvedir. Ayrıca, kurutulması en kolay meyve olması evde kurutmayı da kolaylaştırıyor. İşte, 4 önemli formülle evde kuru kayısı kurutumu...

Kuru kayısının faydaları nelerdir?

- Kalp ritmini düzene koyar

- Kanın pıhtılaşmasını destekler

- Kasları besler

- Tansiyonu kontrol altına alır

- Cildi parlaklaştırır

- Solunum yollarını rahatlatır

- Kan seviyesini dengeler

- Göze faydalıdır

- Sindirim sisteminin temizlenmesine yardımcı olur

 kuru kayısı faydaları

Evde kayısı kurutma yöntemleri

- Güneşte kayısı kurutmak

Güneşte kurutma yöntemi yıllardır uygulanan bir yöntemdir. Güneş altında suyunun emilerek, git gide kurumasına dayanan bu yöntem ile kayısılar hafifçe koyulaşır. "Gün kurusu kayısı" olarak bilinen kayısılar da bu yöntemle elde edilmektedir.

Sağlam ve ne çok yumuşak ne de çok sert olan kayısıları iyice yıkayarak kurulayın. Sonrasında direkt güneş gören bir alana temiz bezin üstünde serin. 3-4 gün kayısılarınızı bu şekilde güneşin altında beklettiğinizde kuruduklarını göreceksiniz.

- Yumuşak kayısıları çekirdekleriyle kurutun

Kayısılarınız fazla yumuşaksa çekirdeklerine ellemeden bir bezin üstünde güneşin altına serin. Bu şekilde 5-10 gün kadar bekletin.

 evde kayısı kurutma yöntemleri

- İpe dizerek kurutun

Çekirdeklerini çıkardığınız kayısılarınızı güzelce yıkayın ve ipe dizin. İpe dizdikten sonra güneş gören bir yere asarak kurumasını bekleyin.

- Fırında kurutun

Kayısıları ortadan ikiye ayırın ve fırın tepsisine yerleştirin. 70 derece ısıtılan fırına yerleştirdikten sonra, ara sıra karıştırarak 6-7 saat pişirin. Bu yöntemle kuruttuğunuz kayısılarınızı buzdolabı poşetinde veya cam kavanozda saklayabilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal