İltihaplı sivilce nasıl kurutulur? İltihaplı sivilceyi kurutmak için etkisi yüksek 5 doğal yöntem

İltihaplı sivilceler cilt üzerinde kızarıklık şişlik ve ağrılara neden olabilen bir cilt sorunudur. İçerisinde irin barındıran bu sivilceler, ölü deri hücreleri ve yağlardan meydana gelir. Peki, İltihaplı sivilce nasıl kurutulur? İşte, iltihaplı sivilceyi kurutmak için etkisi yüksek 5 doğal yöntem

20.06.2022-18:21 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-18:21) İltihaplı sivilce nasıl kurutulur? İltihaplı sivilceyi kurutmak için etkisi yüksek 5 doğal yöntem

Özellikle yüz bölgesinde sırt kısmında ve gözlerde ortaya çıkan iltihaplı sivilceler, doktor tarafından verilen ilaçlar ile tedavi edildiği gibi bazı doğal yöntemlerle de tedavi edilebilir. Yazımızın devamında yer alan doğal yöntemlerle tedavi iltihaplı sivilcelere iyi gelebilecek etkili yöntemlerdir.

İltihaplı sivilce nasıl kurutulur?

Mikrokomedo diye bilinen küçük bir gözenek tıkanıklığı olarak başlayan iltihaplı sivilceler, ölü deri hücreleri ile sebumun gözenek içinde birikmesiyle oluşur.

İltihaplı sivilce nasıl kurutulur

İltihaplı sivilce, çok sayıda kişide yaygın olarak görülen bir cilt problemidir. her yaşta her cinsiyette görülmesi muhtemeldir. İltihaplı sivilceler, daha çok ergenlik çağında olan gençlerde hormonlara bağlı olarak görülebilir. Tedavi yöntemi uygulanacak olursa, iltihaplı sivilcelerin geçmese bazen birkaç ayı bulabilir.

Cilt üzerinde iltihaplı sivilce çıkmasına neden olan durumlar ise şöyledir;

- Paketli gıda ve kızarmış gıdaların sık tüketmek

- Hamilelik, menopoz ve ergenlik gibi hormonsal alandaki değişimler,

- Sigara kullanma

- Genetik faktörler,

- Sağlıksız ve düzensiz beslenme.

İltihaplı sivilce nasıl kurutulur

İltihaplı sivilceyi kurtumak için etkisi yüksek 5 doğal yöntem

İltihaplı sivilceyi geçirebilmek için ilaç dışında bazı doğal yöntemler de kulalnılabilir. Bunun için çay ağacı yağı, elma sirkesi, zerdeçal gibi bazı ürünlere ihtiyacınız olacaktır. İşte iltihaplı sivilceler için evde yapılan bitkisel tedavi yöntemleri:

Soğan suyu

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından yapılan bir açıklamada, soğan suyunun, iltihaplı sivilce üzerinde şifa etkisi yarattığı belirtiliyor. Bunun için de yapmanız gereken soğanı rendeledikten sonra süzgeçten geçirerek suyunu çıkarmak. Daha sonra temiz bir pamuklu çubuğa ya da pamuğa damlattığınız soğan suyunu iltihaplı sivilce olan bölgeye bir süre tutun. Bu uygulamayı günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağının içinde bulunan anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikler, iltihaplı sivilceleri geçirmede en çok kullanılan doğal bir çözümdür. Ciltte meydana gelen kızarıklıklar ve şişmelere birkaç damla çay ağacı yağını pamuk ile sürmeniz sivilcenizin geçmesini sağlayacaktır.

Elma sirkesi

Elma sirkesinin içindeki antioksidanlar, antienflamatuarlar ve aynı zamanda antimikrobiyal içerikler, iltihaplı sivilcenin tedavisi için yardımcı olacak özelliklerdir. 2 veya 3 tatlı kaşığı suyun içine koyacağınız 1 tatlı kaşığı elma sirkesi pamuk yardımıyla sivilce üzerine uygulanması sivilcenin bir süre sonra geçmesine yardımcı olacaktır.

Soğuk kompres

İltihaplı sivilcelere karşı en çok uygulanan tedavilerden bir tanesi de soğuk komprestir. 1 tane buz küpünü iltihaplı sivilcenizin üzerine tutun ve bu uygulamayı hergün tekrarlayın.

Zerdeçal

İçeriğinde bulunan anti-inflamatuar ve antiseptik özelliklerden dolayı iltihaplı sivilcede doğal olarak tedavi yöntemi olarak kabul edilen Zerdeçal'ın tozunu biraz suyu karıştırarak macun haline getirmeniz ve bu karışımı doğrudan iltihaplı sivilce üzerine sürmeniz gerekiyor. Macun karışımını sivilcenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkamalısınız. Bu uygulama günde 2 kez tekrarlanabilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal