Sadece Türkiye’ye gelmedi: Uzman isim 3 senedir etkisindeyiz diyerek duyurdu

Türkiye’de haftalardır beklenen kar yağışı henüz gelmedi. İstanbul’da ise günlerdir kuru bir soğuk ve sis hakim durumda. Meteoroloji mühendisi Deniz Demirhan ise konu hakkında, "Yaklaşık 3 senedir La Lina sürecinin içindeyiz. Çarşamba günü bir yağış olabilir ama sis hafta boyunca devam ediyor. Kar yağışı önümüzdeki 1,5 hafta içinde yok" dedi.

03.01.2023-10:27 - (Son Güncelleme: 03.01.2023-10:27) Sadece Türkiye’ye gelmedi: Uzman isim 3 senedir etkisindeyiz diyerek duyurdu

Son zamanların en kurak kış mevsiminden geçen Türkiye’de her ne kadar soğuklar etkisini gösterse de haftalardır beklenen kar yağışı henüz gelmedi. İstanbul’da ise günlerdir kuru bir soğuk ve sis hakim durumda. İstanbul’da gün içerisinde 3 mevsimin birden yaşanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Meteoroloji mühendisi Deniz Demirhan ise konu hakkında,  "Yaklaşık 3 senedir La Lina sürecinin içindeyiz. Çarşamba günü bir yağış olabilir ama sis hafta boyunca devam ediyor. Kar yağışı önümüzdeki 1,5 hafta içinde yok" dedi.

İstanbul’da günde 3 mevsim

İstanbul’da sabah sis, öğlen güneş, akşam ise buz gibi soğuk etkisini gösteriyor. Gün içerisinde adeta 3 mevsimi birden yaşayan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bölümünde henüz kayda değer bir kar yağışı yaşanmadı.

Türkiye La Nina

3 yıldız etkisindeyiz

Meteoroloji mühendisi Deniz Demirhan, "Yaklaşık 3 senedir La Lina sürecinin içindeyiz. Yani bir atmosferik çevrimin içindeyiz. Bu sisin bu hafta devam etmesi çok yüksek. Çarşamba günü bir yağış olabilir ama sis hafta boyunca devam ediyor. Kar yağışı önümüzdeki 1,5 hafta içinde yok" dedi.

Türkiye La Nina-1

Sadece Türkiye’ye gelmedi

Hava forumun paylaştığı verilere göre kutup soğuklarının İzlanda üzerinden gelen alçak basınç nedeniyle Türkiye'yi etkisi altına alamadığı belirtilirken, bir başka veride ise sadece Türkiye’nin yağış almadığı görülüyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal