Sadece 3 besinle akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz

Havadaki oksijeni alıp vücutta enerjiye dönüştüren akciğer, sağlıksız ve düzensiz beslenme, bazı kötü alışkanlıklarla zarar görebiliyor. Ancak akciğeri tüketeceğiniz baz besinlerle temizlemek mümkün. Peki akciğeri temizleyen besinler nelerdir? İşte detaylar…

27.04.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-11:05) Sadece 3 besinle akciğerlerinizi temizleyebilirsiniz

Vücuttaki oksijen dengesini sağlayan, enerji akışı gibi en önemli görevleri üstlenen akciğer, tüketilen kötü besinler ve yanlış beslenmeyle beraber deforme olmaya başlar. Ve bu durum ilerleyen dönemlerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Peki akciğer nasıl temizlenir? Akciğeri temizleyen besinler nelerdir? Merak edeneler için araştırdık. 

Akciğeri temizleyen besinler 

Günlük rutinlerimizden en çok etkilenen organlardan olan akciğeri, doğru besinleri tüketerek yenilemek mümkün. Peki nedir bu besinler gelin beraber bakalım. 

Binbir derde deva sarımsak 

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, içinde bulunan maddeler sayesinde akciğerleri temizleyerek korunmasını sağlar. Sarımsağı yemeklerinize ve salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Mide problemi yaşamayanlar ise her sabah aç karna bir diş sarımsak yutabilirler. 

Doğal detoks zencefil 

Dekots besinleri denilince akla ilk gelenlerden biri, tabi ki zencefil. İçinde bulunan maddeler sayesinde zencefil, toksin parçalarının akciğerden atılmasını sağlar. Bu durum ise kolay nefes almaya yardımcı olur. Zencefilin çayını yapabilirsiniz ya da suya karıştırabilirsiniz. İki küp şeker kadar zencefili iki bardak suya koyup yaklaşık 5-10 dakika demledikten sonra 2 bardak içilen zencefil çayı gün içinde akciğerin temizlenmesini kolaylaştıracaktır.

Şifalı meyve elma

Yaz kış tüketebileceğiniz meyveler arasında yer alan elma, yüksek oranda A,C ve E vitamini içerir. Ayrıca mineral bakımında da oldukça zengin olan elma, düzenli tüketildiğince akciğer sağlığını etkiler. 

Akciğeri temizleyen diğer besinler arasında, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi faydaları saymakla bitmeyen yiyecekler de yer alır. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal