Yoğurt maskesi nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

Basit ve cildi besleyen yoğurt maskesiyle yağlı olan cildinizin yağdan arınmasını sağlayabilirsiniz. Peki, sade yoğurt maskesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

01.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-14:18)

Bu maskeyi yaparken kendi mayaladığınız yoğurdu kullanmanız daha iyi olacaktır. Meyveli ve katkı malzemeli yoğurtlarla maske yaparak iyi sonuçlar elde edemezsiniz. Eğer cildiniz yağlıysa yağı azaltılmış, kuruysa yağlı yoğurt tercih etmeniz gerekir.

Yoğurdu bir kasenin içerisine alarak tahta kaşık ile çırpın. Çırpılmış yoğurdu cildinize hem eşit biçimde hem de daha kolay sürebilirsiniz. Yoğurdu parmak uçlarınızla fazla bastırmadan masaj yaparak yüzünüze ve boynunuza yedirin. Maske kuruyana kadar bekleyin. Kuruduğunda cildinizin yoğurdu emdiğinden, onun besleyici değerlerini aldığından emin olabilirsiniz. Bu aşamada yüzünüzü ve boynunuzu ılık su ile yıkayıp temiz bir havluyla bastırmadan, yavaşça silin.

Yoğurt maskesi nasıl yapılır?

Yoğurt maskesi kaç günde bir yapılır?

Yoğurdun içeriğinde B2, B5 ve B12 vitaminleri, kalsiyum, çinko ve laktik asit bulunmaktadır. B12 vitamini cildin pürüzsüzleşmesini sağlarken B5 vitamini de lekeleri giderir, B2 vitamini ise hücre yenileyici özelliği sayesinde cildin tazelenmesini ve nemlenmesini sağlar. Çinko yaşlanma etkilerini geciktirir, laktik asit ve kalsiyum ise cildi besler. Yoğurt maskesini cildinize haftada 3 gün uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal