11.04.2022-09:46 (Son Güncelleme:13.01.2023-09:34)


1

14 Ekim 1980 tarihinde Ankara'da doğan Cansu Dere'nin annesi İzmir, İstanbul ve Selanik kökenli; babasıysa Bulgaristan göçmenidir. İlkokul ve liseyi İzmir'de okuyan ünlü oyuncu, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji bölümüne giriş yaptı.



2

Üniversitedeyken Kanal D Miss 3. güzeli oldu ve profesyonel olarak mankenliğe başladı. Bu sebepten ötürü okulu bıraktı. Ümit Ünal, Arzu Kaprol ve Dilek Hanif gibi ünlü modacıların defilelerinde yer aldı. Cansu Dere, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin yurt dışı organizasyonlarında Türkiye'yi temsil etti. 2002 ve 2003 yılları arasında Paris'te defilelere katıldı.



3

Cansu Dere'den kötü haber

Cansu Dere'den kötü haber

Ünlü oyuncu Cansu Dere, gıda zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.



4

Televizyona girişi 2000 yılında olan Cansu Dere, ilk sunuculuk deneyimini Kanal D'deki Çocuk ve Müzik programıyla başlamıştır. NTV ve Show TV'de de sunuculuk yapan güzel manken, daha sonra oyunculuğa geçiş yaptı.



5

1980 doğumlu Cansu Dere 41 yaşındadır ve 1.75 boyundadır. Okan Bayülgen, Cem Yılmaz, Cem Aygün, Metin Akdülger Cansu Dere'nin eski sevgilileri arasında.



6

İspanya’da büyük bir hayran kitlesi kazanan Cansu Dere, basın toplantısında İspanyol medyasından büyük ilgi gördü. İspanya'nın en önemli gazetelerinin ve televizyon kanallarının katıldığı, yaklaşık bir saat süren basın toplantısında Cansu Dere'ye diziyle, özellikle de finaliyle ilgili birçok soru yöneltildi. Dere, bir soru üzerine İspanya'yı çok sevdiğini belirterek, "İspanya ile kültürel olarak benzer yanlarımızın olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden kendimi buraya çok yakın hissediyorum. Zaten Madrid'e de sık sık gelip gidiyorum. Burada olduğum için çok mutluyum ve daha fazla gelmeyi planlıyorum" Şeklinde konuştu. Bu durum akıllara Cansu Dere'nin ülkeyi terk edip orayamı yerleşeceği sorularını getirdi.



7

CANSU DERE DİZİLERİ

CANSU DERE DİZİLERİ

2004'te Hilal Saral'ın Metro Palas dizisinde Nazan karakteriyle oyunculuğa adım attı. Türkan Derya'nın yönettiği Alacakaranlık dizisinde Irmak Bozoğlu karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Güz Yangını ve Kabuslar Evi'nde boy gösteren Cansu Dere, oyunculuk ününü 2007 yılında Mehmet Akif Alakurt'la oynadığı Sıla dizisiyle buldu.



8

Sıla karakteriyle ününe ün katan Dere, 2007 yılında Kenan İmirzalıoğlu ile başrolünü paylaştığı Son Osmanlı Yandım Ali adlı film, beyaz perdede 1 milyon kişi tarafından izlendi. 2009'da Onur Ünlü'nün yönettiği Acı Aşk filmiyle birlikte kaliteli bir oyuncu olduğunu herkese kanıtladı.



9

CANSU DERE VE EZEL

CANSU DERE VE EZEL

Herkes tarafından tanınması 2009 yapımı Ezel dizisiyle olmuştur. İntikam ve aşk temalarını içinde barındıran Ezel, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Haluk Bilginer, Tunçer Kurtiz ve Cansu Dere gibi oyuncular ve sağlam senaryosuyla herkes tarafından izlendi.



10

Ünlü oyuncu Cansu Dere, sosyal medya hesabından bikinili pozunu paylaştı. Takipçileri yorum yağmuruna tuttu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr