Saçı Dökülen Bebeğin Saçını Kazıtmak Zararlı mı?

Saçı dökülen bebeğin saçlarının gürleşmesi için halk arasında bebeğin saçları kazıtılır. Bu durum bebeğe zarar mı verir yoksa saçını mı uzatır?

15.10.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-12:22)

Bebeklerde saç dökülmesinin birçok sebebi vardır. Bunu önlemek için ise saçları kazıtmak aslında bilimsel olarak kanıtlanmamış ve zararı vardır.

BEBEKLERİN SAÇI NEDEN DÖKÜLÜR?

Doğum sırasında görülmese bile zaman geçtikçe bebeğin saç derisinde görülen parça parça dökülmeler, dışarıdan fark edildiği vakit komik bir izlenime sebep olsa da aslında normal bir haldir. Bebeklerdeki saç dökülmeleri çoğunlukla şakak bölümünde ya da ensede yuvarlak halka biçiminde ortaya çıkıyor. Normal saç dökülmelerinin haricinde kel gibi yamalıklar görülüyorsa bu hali tetikleyen etmenlerden birisi de bebeğin uyurken devamlı aynı pozisyonda yatması ve haliyle de bu duruşundan kaynaklı aynı bölgelerde dökülmelerin görülmesi ile alakalıdır. Olan saçlarda döküldüğü vakit anne ve babalar, devayı saçların gürleşmesi için halk arasında doğru olduğu düşünülen fakat yanlış olan saç kazıtma da arıyor. Hiçbir bilimsel açıklaması olmayan saç kazıtma olayı, bebeğin saçlarını tahriş etmekten farklı bir işe yaramıyor. Bu sebeple bebeklerin saçlarının fazla çıkması için kazıtma işlemi yapılmasının bir yararının olmadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Hormonların etkisinin haricinde bebeklerde saç dökülmesi sebeplerini şu biçimde sıralayabiliriz: Uykuya yatış pozisyonu, Tinea Capitis (Mantar enfeksiyonu), Ateşlenme ve stres hali Vitamin eksikliğiyle alakalı yanlış beslenme, Endokrin sorunlarıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal