Bebekler Neden Yabancıların Yanında Ağlar?

Bebekler yabancıların olduğu bir ortamda aniden ağlayabilir ve annenin kucağından inmek istemeyebilir bu durumun sebebi korku olabilir.

25.09.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-15:15)

Bebekler de korkar ve neyden korkmaları gerektiğine karar verme mekanizması farklı işler. Mesela yabancı birinin yanında aniden ağlayabilir ve anneye sığınabilirler.

BEBEKLER NEDEN YABANCILARIN YANINDA AĞLAR?

Bebeklerin anneden ayrılmayı arzu etmemesi ve yabancılardan korkması haline “ayrılık anksiyetesi” ve “anneden ayrılma kaygısı” gibi adlar veriliyor. Bebeğin 6. ayından itibaren başlayan ve 18. ay civarı en üst seviyeye varan bu hal 2 yaş civarında azalıyor.İlk olarak korku hissini masaya yatırmak yararlı görünüyor. Uzman Psikolojik Danışman Seçil Özbeklik’in anlattığı bilgilere göre, korku hissi bütün canlılarda var olan, hayatın sürmesi için lazım ve önemli bir his olarak karşımıza çıkıyor. Korku nedeniyle canlılar olası tehlikelere karşı uyanık kalıyor. 6-8. Ay civarı başlayan yabancılardan korkma ve anneden ayrılma kaygısının yaşla beraber gelişen normal korkular sınıfına girdiğini anlatıyor. Fakat bebeğe gereğinden çok korku yüklenmesi gibi hallerde de yetişkinler tarafından neden olunabiliyor. Özbeklik, bu korkunun bebeğin ayırt edebilme yeteneğinin göstergesi olduğunu ifade ediyor. Hayati öneme sahip olan bu korku nedeniyle bebeğin herkese güvenmek yerine, bağımlı olduğu yetişkinin kabul edeceği, kendisine hasar verme olasığı olmayacak insanalrı ayırt etmeye başladığını gösteriyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal