Saç toneri nedir, ne işe yarar? Saç toneri nasıl uygulanır? Evde saç toneri yapmanın yöntemleri

Boyanmış saçlarda renk kayması oluşması ve turuncu renklerin ortaya çıkması gibi sorunlar oluştuğunda toner kullanılır. Boyalı saçlarda oluşan istenmeyen renk pigmentlerinin ortadan kaldırılması için kullanılan tonerler merak konusu oldu. Tonerlerin nasıl kullanılacağı ve evde toner uygulamaları araştırılıyor.

23.06.2022-14:26 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-14:26) Saç toneri nedir, ne işe yarar? Saç toneri nasıl uygulanır? Evde saç toneri yapmanın yöntemleri

Saçlarını neon renklere boyamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Canlı renkler saçlarda bazı sorunlara neden olabilmektedir. Boyalı saçlarda bazı renk kaymaları ve istenmeyen renkler oluşması durumunda tonerler kullanılır. Tonerler, platin rengine kadar açılmış saçlarda istenmeyen renklenmeleri yok etmek için kullanılır. Tonerler bu saçlarda beyaz-platin bir renk elde edilmesini sağlar. 

Orealle, volümlü oksidanla ve saç açıcılar kullanılarak rengi açılan saçlarda turuncu renk oluşumu meydana gelebilmektedir. Bu renklerden kurtulmak için tonerler kullanılmaktadır. Saç tonerlerinin paketleri üzerinde belirtilen kullanım talimatlarına göre uygulama yapılmaktadır.

Saç toneri

Evde toner yapımı

Evde kendi tonerini yapmak isteyenler için de bazı yöntemler vardır. Evde saç toneri hazırlamak için gereken malzemeler şöyledir;

1 bardak su

2 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı saç kremi

2 damla kırmızı renk gıda boyası

4 damla mavi renk gıda boyası

Saç toneri nedir

Hazırlanışı;

1 bardak suya 2 yemek kaşığı sirke karıştırılır. Bu karışım ile saçlar ıslatılır. Daha sonra saçın ıslaklığı havlı yardımı ile alınır. Ardından saç kremi ve saç boyaları karıştırılır. Hazırlanan karışım bütün saça ve özellikle renginin daha çok açılmasının istendiği bölgeye uygulanır. Uygulamanın ardından toneri saçta en az yarım saat bekletmek gerekir. Toner saçta en fazla 2 saat bekletilmelidir. Bekletme süresinin ardından saç bol su ile durulanmalıdır. Daha sonra saç şampuan ile yıkanıp durulanır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal