Saç Mezoterapisiyle İlgili Merak Edilenleri Nihat Tüney Anlattı

Saç mezoterapisi saç sorunu yaşayan kişilerin araştırmakta olduğu konuların başında gelmekte. Saç mezoterapisiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

29.11.2021-10:39 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-13:55) Saç Mezoterapisiyle İlgili Merak Edilenleri Nihat Tüney Anlattı

Saç mezoterapisi kişiye özel belirlenen karışımların saçlı derinin dermis tabakasına özel yöntemlerle micro iğnelerle enjekte edilmesidir. Konuyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

NİHAT TÜNEY SAÇ MEZOTERAPİSİ KİMLERE UYGULANIR?

Saç dökülmesinde en etkin yöntem saç ekimi olarak söylense de kelleşmenin önüne geçebilmek adına bazı tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden en çok uygulananı ise Mezoterapidir. Yöntemin geniş bir uygulama alanı olduğunu ifade eden Nihat Tüney, mezoterapinin yalnızca kelleşmenin önüne geçmesi için değil, daha kaliteli saçlar için de kullanıldığını söyledi.

MEZOTERAPİ NEDİR?

Mezoterapi, aktif bileşenlerin doğrudan mezoderme küçük yüzeysel enjeksiyonlarını içerir, bu da beslenmeye, hücre aktivitesini artırmaya ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur.

Mezoterapi, saç dökülmesini tedavi etmenin en etkili yollarından biridir ve saç dökülmesi ve saç seyrelmesi çekenler için daha kalın, daha dolgun ve daha iyi görünen bir saç başı üretir.

Yöntem, istenmeyen yağların tedavisinde ve cilt gençleştirmede etkili olacak enjeksiyonların uygulama prosedürüdür. Saç dökülmesini durdurmak ve saç büyümesini iyileştirmek için kafa derisine de uygulanır.

SAÇ MEZOTERAPİSİ FAYDALARI NELER?

İşlem sırasında kafa derisinin yan ve üst kısmına çoklu enjeksiyonlar yapılır. Yoğun fazda, tedavi haftada 1 prosedür gerektirir. Bu aşama yaklaşık ilk 2 aydır. Daha sonra ayda bir seansa katılmak yeterlidir. Hasta incelemelerine göre 4 ay içerisinde saç dökülmesi %70 oranında azalmakta ve %30 civarında saç büyümesi yaşanmaktadır.

- Saç köklerinin canlanması ve güçlendirilmesi

- Kafa derisinin nemlendirilmesi

- Saç dökülmesinin önlenmesi

- Dermisin beslenmesi

KADINLARDA MEZOTERAPİ

Kelleşme genellikle erkeklerde görülse de son yıllarda kadınların saç köklerinin kalitesizleştiği ve lokal bölgelerdeki köklerin gücünün kaybolduğu aşikar. Özellikle 40 yaşının üstündeki kadınlarda saç seyrekleşmesi sıkla görülmeye başlandı. Bu sebeple mezoterapiyi erkekler kadar kadınlar da tercih etmektedir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal