Ölümsüzlük Mantarı Ne İşe Yarar?

Ölümsüzlük mantarı ismiyle de bilinmekte olan kırmızı reishi mantarı, Polyporaceae ailesinden gelen şifalı bir mantar türüdür. Ölümsüzlük mantarı ile ilgili bilgileri sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

27.11.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-09:38) Ölümsüzlük Mantarı Ne İşe Yarar?

Ölümsüzlük mantarı ismiyle de bilinmekte olan kırmızı reishi mantarı, Polyporaceae ailesinden gelen şifalı bir mantar türüdür. Peki, ölümsüzlük mantarının faydaları nelerdir? Ölümsüzlük mantarı nerede bulunur? Ölümsüzlük mantarı nasıl tüketilir? Ölümsüzlük mantarı çayı nasıl hazırlanır?

Ölümsüzlük mantarı içerdiği vitamin ve minerallerle vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşıladığı için bu isimle anılmaktadır. Ölümsüzlük mantarı, Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde yaygın olarak üretilmektedir. Geleneksel Çin tıbbında bitkilerin kralı, mutluluğun kaynağı veya ruhsal gücün bitkisi olarak adlandırılan ölümsüzlük mantarı, tedavi amacı ile kullanılan en eski mantarlardan biri olma özelliğine sahiptir.

ÖLÜMSÜZLÜK MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?


- Ölümsüzlük mantarı da shiitake mantarı gibi kansere karşı şifa olarak kullanılmaktadır.

- Ölümsüzlük mantarı hepatit A, hepatit B ve hepatit C gibi hastalıklara karşı tedavi edici bir özelliktedir.

- Düzenli kullanılan ölümsüzlük mantarının yaşam enerjisini artırdığı ve sağlık hissi verdiği bilinmektedir.

- İştahsızlığa iyi gelen ölümsüzlük mantarı, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI NEREDE BULUNUR?

Ölümsüzlük mantarı aktarlarda ve şifalı ürünler satan marketlerde, hazır çay şeklinde ya da kurutulmuş bir şekilde bulunmaktadır.

ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI NASIL TÜKETİLİR?

- Çiğ olarak tüketilen ölümsüzlük mantarı vücut tarafından sindirilmez.

- Odunsu ve sert yapıya sahip olan ölümsüzlük mantarı yenmeyecek derece de kuru ve acı bir tada sahiptir.

- Ölümsüzlük mantarı yemek yapmaya ve pişirilmeye de elverişli olmadığı için yalnızca çay olarak tüketilmektedir.

ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?


Ölümsüzlük mantarı çayı hem taze ve hem kurutulmuş mantarlardan hazırlanabilmektedir. Aktardan alınan kurutulmuş ölümsüzlük mantarını olduğunca küçük parçalara bölüp demliğin içine ilave edin. Çay hazırlamak için kullanılan demliğin cam demlik olması gerekmektedir. Çünkü metal demlik, içindeki vitaminlerin etkisini kaybetmesine sebep olmaktadır. Demliğe konan mantarların üzerine kaynamış su eklenip 15 ila 20 dakika kaynatılır. Kaynama süresi mantarın kuru ve taze olmasına göre değişmektedir. Belirlenen sürede mantar suya rengini vermez ise suyun rengi kırmızıya dönene kadar kaynatma işlemi sürdürülür. Çay demini alınca da ocaktan alınıp birkaç dakika dinlendirilir ve iki saat içinde tüketilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal