Saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer? Saç kaşıntısı için evde doğal tedavi yöntemleri

İnsan vücudunun önemli kısımlarından birisi olan saçlarda bir çok sebepten dolayı kaşıntı meydana gelmektedir. Peki Saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer? İşte Saç kaşıntısı için evde doğal tedavi yöntemleri...

21.06.2022-17:26 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-17:26) Saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer? Saç kaşıntısı  için evde doğal tedavi yöntemleri

Bir insanın güzel görünmesini sağlayan saçlar aynı zamanda sağlık açısından da oldukça önemlidir. İnsan vücudunun önemli kısımlarından birisi olan saçlarda bir çok sebepten dolayı kaşıntı meydana gelmektedir. Saç kaşıntısı için evde doğal tedavi yöntemlerini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki Saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer?

Saç kaşıntısı neden olur?

Saç kaşıntısının pek çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler stres, kaygı gibi psikolojik nedenler olabileceği gibi sağlıksız beslenme, kepek, saç biti, egzama gibi fiziksel sorunlar da olabilir.

Saç kaşıntısı nasıl geçer?

Saç kaşıntısının geçmesi için evde yapılabilecek doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İşte o yöntemler:

Saç kaşıntısı tedavileri

Karbonat

Karbonatta bulunan yüksek alkali sayesinde saç derisinin Ph seviyesi dengelenececk ve kafadaki kaşıntı giderilecektir. Bunun için 1 yemek kaşığı karbonatı su ile karıştırdıktan sonra saçınıza sürebilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra saçını şampuanlayıp yıkamayı unutmayın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi pek çok sorunda olduğu gibi saç derisi sorunlarında da kullanılabilir. Bunun için 5 yemek kaşığı su ile 1 tatlı kaşığı sirke karıştırılır. Sonrasında ortaya çıkan karışım kafaya ilk önce şampuanla yıkandıktan sonra sürülür. 5-10 dakika beklettikten sonra yeniden şampuanla yıkanan saçlar artık kaşıntıdan arınacaktır.

Çay ağacı yağı

Anti-fungal ve anti-inflamatuar maddelerini içeren çay ağacı yağı sayesinde kafalardaki kaşıntı sorunu anında çözülecek. Bunun için bir su bardağı suyu bebek şampuanına 10-20 damla arasında çay ağacı yağı damlattıktan sonra bu şampuanla saçınızı yıkayın.

Limon suyu

Antiseptik özelliği sayesinde baştaki kaşıntıyı geçirme konusunda birebir olan limon suyunu tedavi listenize ekleyin. Bunun için 1 tatlı kaşığı limon suyunu 5 yemek kaşığı suyun üzerine ekleyin. Ardından da saç derinize masaj yapacak şekilde sürün. 10 dakika civarında beklettikten sonra saçınızı yıkayın.

Hindistan cevizi yağı

Organik Hindistan cevizi yağı da saç kaşıntısına karşı kullanılabilir Bunun için Hindistan cevizi yağını bir kapta ısıtın. Ardından yağ ılık hale gelince başınıza masaj yapar gibi sürün. 1 saat sonra yıkayın. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal