Plaj diyeti nasıl yapılır? Sahillerde fit görünmek için 5 hareket

Yaz mevsiminde fit vücutla vakit geçirmek isteyenlerin sahillerde yapabilecekleri hareketler ve bir diyet programı bulunuyor. Peki Plaj diyeti nasıl yapılır? İşte Sahillerde fit görünmek için 5 hareket...

21.06.2022-13:38 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-13:38) Plaj diyeti nasıl yapılır? Sahillerde fit görünmek için 5 hareket

Sıcak havalarda kaslı ve yağsız bir vücuda sahip olmanın hayalini kuranlar plajda mükemmel görünecek bir vücuda sahip olmak için gereken diyet programını ve kilo vermeye yardımcı olacak 5 hareketi merak ediyor. Yaz mevsiminde fit vücutla vakit geçirmek isteyenlerin sahillerde yapabilecekleri hareketler ve bir diyet programı bulunuyor. Peki Pilaj diyeti nasıl yapılır?

Pilaj diyeti nasıl yapılır?

Uzmanlar sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sabah kahvaltısının önemine dikkat çekiyor. Diyetisyen Rıdvan Arslan da bu doğrultuda önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Kahvaltıda yumurta başta olmak üzere peynir, badem, bazı yaz meyvelerinin tüketilmesinin faydalı olabileceğini söyleyen Arslan, bu besinlerin tokluk hissini güçlendirdiğini söylüyor. Ara öğünde ise 7 adet çiğ badem ile kiraz saplarından yapılan bir içeceğin tüketilebileceğini söyleyen Arslan, akşamları ise sebze ağırlıklı bir yemek menüsü öneriyor.

Plaj diyeti

Sahillerde fit görünmek için 5 hareket

1-Knees Up

Eller omuzların gerisinde olacak şekilde uygulanan harekette dizler karına doğru çekilerek tekrar açılır. Bu hareketle beraber üst ve alt karın kasları harekete geçer. 15 tekrar 2 set şeklinde uygulanan bu hareket sayesinde karın kasları daha belirgin olacaktır.

2-Russian Twist

Dizleri karına doğru çekerek gövde havada, kalçalar yerde sabit kalacak şekilde uygulanan bu hareketle beraber adonis bölgelerindeki yağlanmalar büyük ölçüde azalacaktır. Bu hareketin 20 tekrar 2 set şeklinde yapılması gerekir.

3-Hand and Toes

Eller ve ayaklar üzerinde duruş pozisyonu şeklinde yapılan bu harekette çapraz kol ve bacak hareketleri yapıldığı için kol ve bacak bölümündeki yağ oranı normal hale gelecektir.

4-Plank

En zor antreman türlerinden birisi olarak bilinen plank hareketinde sınav pozisyonunda yaklaşık 1 dakika beklenmelidir. Plank hareketinde tüm kaslar harekete geçer ve vücudun tamamında bir yağ erimesi yaşanır.

5-Dips

Uygulanan kol hareketi arka kolların hızlı sıkılaşmasına yardımcı olur. Sahilde yardımcı ekipman olarak şezlongun kullanılabileceği uygulamada arka kol kasları kuvvet uygulanarak harekete geçirilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal