Saç ektirmek zararlı mıdır? Saç ekimi sonrasında nelere dikkat etmek gerekiyor? Saç ekimi sonrasında uyulması gereken kurallar

Son zamanlarda saç ekimi oldukça popülerleşti. Ancak sadece saç ektirme işlemiyle istenilen gür saçlara kavuşmak mümkün değil. Saç ekim işlemi sonrasında uyulması gereken bazı kurallar bulunuyor. Peki, saç ekimi sonrasında uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte detaylar...

25.07.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-11:05)

Sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak isteyen birçok kişi saç ektirme yöntemine başvuruyor. Ancak saç ekim işlemi sonrasında kişilerin hayalindeki saça kavuşmaları için dikkat etmeleri gereken altı önemli nokta bulunuyor. Gelin bunları birlikte inceleyelim.

Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

- Saç diplerini nemli tutmaya özen gösterin

Saç ekiminden sonra donör ve ekimin yapıldığı alan kabuklanır. Hızlı kabuklanma ekilen köklerin çıkış yönünde bozulmaya neden olabilir. Bundan dolayı doktor tarafından verilecek özel sprel solüsyon ile saç diplerini devamlı nemli tutmak gerekiyor. Bu solüsyonu iki hafta boyunca saç diplerine nazik hareketler ile uygulamak, saç kökleri ile deriyi güçlendirecektir.

- Kurutma makinesinden uzak durun

Aşırı sıcak ve soğuk, ciltte olumsuz etkilere neden olduğu gibi saç derisi ile yeni ekilen kökleri de kötü etkileyecektir. Saç ekim işleminden sonra ekim yapılan bölgenin direk güneş ışığına maruz kalmaması, aşırı sıcak ya da soğuk ortamda bulunmamak, çok soğuk ya da sıcak su ile duş almamak önemlidir. Saç kurutma ya da şekillendirme makinelerini 2 ay boyunca kullanmamanız faydalı olacaktır.

 saç ekimi

- Doktor talimatları çok önemli

Ekim işlemi sonrasında doktor tarafından verilenserum tablet ve kan akımı artırıcı tedavi yöntemleri 1 sene boyunca düzenli olarak kullanılmalı. 

- Alkol kullanımına ara verin

Operasyondan önce ve sonra alkol ile sigara tüketimine ara vermek gerekiyor. Alkol kana karıştığı için ekilen saç köklerine zarar veriyor ve bağışıklığı düşürüyor. Metabolizmayla birlikte saç kökleri de zayıflıyor.

Sigara tüketimi de iyileşme sürecinde önem taşıyan oksijen akışını bozuyor. 

 saç ekimi

- Yatış pozisyonu çok önemli

Gerek köklerin alındığı donör bölge gerekse yeni ekilen kökler çok hassas olduğu için baş bölgesini darbelerden ve sert temaslardan korumak oldukça önemli. Saç ekimi sonrasında yaklaşık iki hafta boyunca ekim yapılan bölgenin üzerine yatmamanız, ekilen köklerin çıkış açısının bozulmaması ve saç derisine sağlam bir şekilde tutunması açısından büyük önem taşıyor. Aynı zamanda iki hafta boyunca dar boğazlı kazak, tişört gibi giysiler giyilmemesi de önemlidir.

- Stresten uzak durun

Araştırmalara göre stres, saç dökülmesi ile beyazlamasını hızlandırıyor. Ayrıca yeni ekilen saç köklerinin sağlığı ile saç derisini tutunma gücünü de düşürüyor. Bundan dolayı bu süreçte stresten mümkün olduğu kadar uzak durun.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal