Saç dökülmesine iyi gelen besinler nelerdir? Saç dökülmesi nasıl geçer? Saç dökülmesini geçiren formüller

Yetersiz beslenmeden genetik faktörlere kadar pek çok etken, saçlarınızın dökülmesine neden olabilir. Peki saç dökülmesini önleyen besinler nelerdir? İşte saç dökülmesini önleyebileceğiniz yöntemler.

22.05.2022-08:16 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-08:16) Saç dökülmesine iyi gelen besinler nelerdir? Saç dökülmesi nasıl geçer? Saç dökülmesini geçiren formüller

Yetersiz beslenme, vitamin eksikliği, çevresel faktörler ve daha pek çok faktör… Tüm bunlar, saç dökülmesine neden olan ve hızlandıran nedenlerdendir. Özellikle de beslenmeye bağlı olarak vitamin eksikliği sıklıkla görüldüğü gibi kalıtsal nedenlerle de saç dökülmesi sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Saçlarınız, kalıtsal nedenlerle dökülüyor olsa dahi beslenme alışkanlıklarınızı, hayat tarzınızı değiştirerek saç dökülmesini yavaşlatabilir hatta saçlarınızın çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Yeşil yapraklı sebzeler tüketin

Yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda demir bulunur. Demir, saçlarınızı besler ve güçlendirir. Demir eksikliğinin görüldüğü kişilerin saçlarının incelmesi ve dökülmesi söz konusu olur. Özellikle de çocuklar ve hamilelerde demir eksikliği görüldüğünden yeşil yapraklı sebzeler, demir eksikliğinizin giderilmesini dolayısıyla da saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar.

Meyve tüketmeyi alışkanlık haline getirin

Tükettiğimiz meyvelerin önemli bir çoğunluğu, bağışıklık sisteminizi de güçlendiren C vitamini bakımından oldukça zengindir. Tüm vücut C vitaminine ihtiyaç duyduğu gibi, saçlarımız da bu vitamine ihtiyaç duyar. Keza C vitamini, yıpranan saçlarınızı koruyup güçlendirici bir etkiye sahiptir. Gün içerisinde; portakal, mandalina, greyfurt, çilek ve karpuz gibi meyveleri tüketip vücudunuzun C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Ara öğünlerde kuruyemiş tüketin

Beslenme alışkanlığınızın içerisine ara öğünlerde kuruyemiş eklemek de son derece etkili olacaktır. Kuruyemişlerin önemli bir çoğunluğu içerisinde E vitamini, sülfür, iyot ve esansiyel yağ asitleri bulunduruyor. Bu içeriği sayesinde saçlarınızın doğal parlaklık kazanması mümkün hale gelir, saçlarınız eskisine göre çok daha güçlü bir yapıya kavuşur. Öte yandan pek çok vitamini de içeriğinde bulunduran kuruyemişler, saç dökülmesini de önleyici özellikler taşıyor.

Deniz ürünlerini sofranızdan eksik etmeyin

Özellikle de erkeklerde saç dökülmesinin başlıca nedenleri, çinko eksikliğidir. Bunu giderebilmek için; balık, mide ve karides gibi çinko bakımından zengin ürünleri tüketebilirsiniz. Ancak deniz ürünlerini orantılı tüketmek de son derece önemlidir. Nitekim aşırı çinko da saçlarınıza zarar verebilmektedir.

Tavuk ve hindi tüketin

Protein bakımından zengin ve az yağlı besinler olan tavuk ve hindi, saç dökülmesine iyi gelir.

Nane yağı

Nane yağı, saç köklerinizi ferahlatır ve yeterli miktarda oksijen almanızı sağlar. Nane yağını dilerseniz şampuana ekleyerek de kullanmanız mümkündür.

Kabak çekirdeği

Protein, çinko, demir gibi mineraller ile omega 6 yağ asitleri bakımından son derece zengin olan kabak çekirdeği, saç köklerinizin güçlenmesinde son derece etkilidir. Günde 1 avuç tüketmeniz önerilir.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal