Saç dökülmesi yaşayanlar müjde! Bu formül sayesinde saçınızın uzaması durmayacak! Saç dökülmeleri için merak edilen o karşım

Cinsiyet fark etmeksizin saç dökülmeleri sıklıkla karşılaşılan sorun haline geldi. Özellikle yaz havalarında çekilmez hale gelen saç dökülmeleri için etkili bir formül siz değerli okurlarımız için haberimizde yer verdik. '2 oranında saçları arttıran ve gürleştiren bu formül kullananların vazgeçilmezi haline geldi. İşte, saç dökülmelerinde mucizevi formül haberimizde

14.06.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-11:25) Saç dökülmesi yaşayanlar müjde! Bu formül sayesinde saçınızın uzaması durmayacak! Saç dökülmeleri için merak edilen o karşım

Herkes için önemi daha fazla olan saçların en güzel fiziksel varlık olarak görüldüğü bilinir. Saç dökülmesi sorununu yaşayanlar için çözümler aranmaya başlarken dökülmenin azalması, saçların gürleşmesi ve canlı durması için birçok formül vardır. Güneşe sürekli maruz kalan saçların canlılığını kaybetmesi halinde dökülmelerde başlar. Saç dökülmelerini durduran bu formül haberimizde.

Saç maskesi için malzemeler

-1/2 muz,

-Bir yumurta sarısı,

-1 çorba kaşığı bal,

-1/2 yüzde 100 malt ve şerbetçi otu yağı.

Saç uzatma karışımı

Hazırlık:

Kase içerisinde bir yumurta sarısını alarak 1-2 dakika çırpalım. Devamında ise püre haline getirilen yarım muzu yumurtanın içine ekleyerek karıştırın. Son olarak ise şerbetçi otu yağı ve balı ekleyerek krem kıvamında bir karışım oluşturalım. İçerisinde pütürdüler kalamaması açısından çırpma teli ya da blender tercih edilmesi tavsiye edilmektedir.

Bileşenlerin faydaları nelerdir?

Muz: Besleyici meyve olarak bilinen muz, serbest radikalleri yok eden ve saçınızın korunması için vitaminleri bakımından zengin olması saçlar için tercih sebebidir. A,B,C ve E vitaminleri foliküllerin saç derisini yenilendirme ve canlandırmasında yardımcı olur.

Bal: Saç köklerini besleyen ve hücreleri yenilendiren bal mineraller ve eser elementler bakımından fazlasıyla zengindir. Balın saç üzerinde ki diğer etkisi ise rengin açmasına yardımcı olur.

Yumurta: Protein ve yağ asitleri içermesinden kaynaklı olarak daha güçlü ve saha sağlıklı saçlar için tercih edilir.

Saç dökülmesine çözüm

Kimse bilmiyor saç dökülmesini durduruyor ve yeni saç çıkartıyor!

Saçların dökülmesinin birçok nedeni vardır. Beslenme şeklinden tuttun yaşadığınız strese kadar nedenler saç dökümü yapmaktadır. Bu sorunu yaşayan binlerce insan varken yeni saç çıkartanında formülleri bir o kadar kolay. Vitamin ve mineral takviyeleri almanız hem sağlığınız hem de saç dökülmeniz için büyük etki içermektedir.

Erkek tipi saç dökülmeleri yaşayanlar düşük yağ içeren beslenme programıyla saçlarını düzene sokarken dökülmesini de büyük oranda azaltır. Yapılan açıklamalar üzerine erkek tipi dökülmeleri ergenliğe de bağlamaktadır. Bu ise kişinin testosteron seviyelerine bağlanmaktadır.

 Saç dökülmeleri kalıtsal nedenlerden dolayı dökülüyorsa bu durumda kişinin beslenmesini düzene sokması gerekir. Saçların düzene girmesi ve dökülmesinin azalması için yiyeceklere dikkat etmek gerekir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal