Saç boyası yüzden nasıl çıkarılır? Saç boyasını yüzden çıkarmak için kullanabileceğiniz 5 etkili yöntem

Saçlarını sürekli olarak boyayan kişilerin yaşadığı en büyük problem yüzleri başta olmak üzere pek çok yerde saç boyası bulaşmasıdır. Peki Saç boyası yüzden nasıl çıkarılır? İşte Saç boyasını yüzden çıkarmak için kullanabileceğiniz 5 etkili yöntem...

28.06.2022-16:02 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-16:02) Saç boyası yüzden nasıl çıkarılır? Saç boyasını yüzden çıkarmak için kullanabileceğiniz 5 etkili yöntem

Saçlarını boyayan kişilerin en çok yaşadığı sorunlardan birisi yüzleri başta olmak üzere pek çok yerde saç boyası bulaşmasıdır. Saç boyalarının ciltten sökülüp atılması için neler yapılması gerektiğini öğrenmek isteyenler internet üzerinden saç boyasını yüzden çıkarmak için kullanabileceğiniz 5 etkili yöntemi bulmaya çalışıyor. Peki Saç boyası yüzden nasıl çıkarılır?

Saç boyası yüzden nasıl çıkarılır?

Saç boyalarını yüzlerinden çıkarmak isteyenler şu 5 yöntemi kullanabilir:

Saç boyası nasıl çıkarılır

Diş macunu

Diş macunu saç boyasını çıkarma konusunda oldukça etkilidir. Bunun için parmağınızın ucuna ince bir tabaka şeklinde olacak şekilde diş macunu dökün. Az miktarda dökülecek olan diş macununun cildinizdeki boyalı kısımlara ovalama yapacak şekilde sürün. Ovalarken diş fırçası kullanmamaya dikkat edin. Çünkü diş fırçası cildin tahriş olmasına sebep olabilir. Bunun yerine elinizi veya pamuğu kullanabilirsiniz. Bir süre beklettiğiniz diş macununu ılık su yardımıyla yıkayarak temizleyin.

Vazelin

Vazelini saç boyası olan bölgeye ince bir tabaka halinde sürün. Vazelini dairesel olacak şekilde parmaklarınız yardımıyla ovalayın. Lekenin soluk hale gelmesiyle beraber ovalama işlemini sonlandırın ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bir kaç saat sonrasında ise vazelinli bölgeyi temiz bir bez yardımıyla dairesel hareketlerle ovalayarak çıkarın. Kalan vazelini ise su yardımıyla yıkayıp, sonrasında da kurulayarak temizleyebilirsiniz.

Bebek yağı

Bebek yağı ile saç boyasını çıkarabilirsiniz. Bunun için saç boyası lekesi olan bölgeye bebek yağını sürü ve sonrasında 8 saat bekleyin. 8 saat sonra ise ılık su ve bir yüz temizleyicisi yardımıyla bebek yağı olan bölgeyi temizleyin. Bu yöntemi günde 1 kez uygulayabilirsiniz.

Karbonat ve sıvı bulaşık deterjanı

Karbonat ve sıvı bulaşık deterjanı yardımıyla yüzdeki saç boyasını çıkarmak için;

İlk olarak bir kapta sıvı bulaşık deterjanını ve karbonatı ilave edin. Macun kıvamı alıncaya kadar iyice karıştırın. Sonrasında ise bir bezi suya ıslatın ve sonrasında karışımın içerisine hafifçe batırın. Yüzünüzde tahriş yaratmayacak şekilde lekeli bölgeye bezi sürün. Bir süre bekledikten sonra ılık su yardımıyla yüzünüzü yıkayın. Cildinizin kurumaması için nemlendirici kullanmayı unutmayın.

Sigara külü

Sigara küllerini bir kapta ılık su ile karıştırın. Lekenin üzerine uyguladığınız sigara külünü 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra sigara külünü ılık suyla çıkarın. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal