Kahvaltı sofralarında sevilerek tüketilen yemeklerden birisi olan akıtma, Türk mutfağının yıllardır süregelen lezzetlerinden birisidir. Yapımı oldukça basit olan akıtmanın en güzel ve lezzetli halini yapmak isteyenler internet üzerinden akıtma malzemeleri ve tarifini araştırmaya devam ediyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden birisi olan akıtma, özellikle kahvaltıların olmazsa olmazıdır.
Akıtma yapmak için gerekli malzemeler ve tarifi şu şekilde:
1 Bardak Süt (Ilık)
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
Sıvı Yağ
1 Paket Mayısa
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Bardak Su (Ilık)
Yoğurma kabı içerisine 1 su bardağı ılık süt, bir paket kuru maya veya yaş maya ilave edilir. Üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker alınarak karıştırılma işlemi başlatılır. Hazırlanan hamur 10 dakika bekletildikten sonra yeniden karıştırılır. Sonrasında ise üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı ılık su ve 3 su bardağı un eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. Un karışımın içinde kaybolduktan sonra 1 adet yumurta eklenerek çırpma işlemine geçilir. Hazırlanan hamurun üzeri streç film veya bir kapak ile sıkı sıkı kapatılır 1 saat boyunca mayalanması adına bekletilir. Daha sonra ise yağ sürülmüş olan bir tavaya konulan hamur önlü ve arkalı pişirilir.