Sabah ezanında iki kez tekrarlanan Esselatu Hayrun Minen Nevm, ne anlama gelir?

Sabah ezanının okunması esnasında 'hayye alel felah' denildikten sonra iki kez tekrar edilen 'Esselatu Hayrun Minen Nevm' ifadesinin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Sabah ezanında iki kez tekrarlanan Esselatu Hayrun Minen Nevm, ne anlama gelir? İşte arapçası çok fazla duyulan ifadenin Türkçe anlamı..

28.05.2022-18:40 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-18:40) Sabah ezanında iki kez tekrarlanan Esselatu Hayrun Minen Nevm, ne anlama gelir?

İslamda çok sayıda kişi Arapça olarak söylenen ifadeler, duyuyor fakat hepsinin anlamını bilmiyor. Bu ifadelerden bir tanesi de sabah ezanında iki defa tekrarlanan Esselatu Hayrun Minen Nevm ifadesidir. Peki ne anlama gelir Esselatu Hayrun Minen Nevm. İşte, yanıtı..

Ezan, bilindiği üzere bildirme, duyurma ve çağrıda bulunma anlamına gelir. Dini bir terim olarak kullanılan ezan, namaz vaktinin geldiğini insanlara bildirir. İslam aleminde ilk ezan 622 yılı içinde Bilal-i Habeşi'nin yüksek bir yere çıkarak kendi sesiyle sabah namazına insanları davet etmek için okunmuştur.

Esselatu Hayrun Minen Nevm, ne anlama gelir

Sabah ezanında iki kez tekrarlanan Esselatu Hayrun Minen Nevm, ne anlama gelir?

sabah ezanının okunduğu sırada hayye alel felah denildikten sonra iki kez tekrarlanan 'Esselatu Hayrun Minen Nevm' ifadesi de merak edilen arapça kelimeler arasında yer alır.

Arapça dilinde söylenilen Esselatu hayrun minen nevm'in Türkçe karşılığı "Namaz uykudan hayırlıdır." şeklinde ifade edilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal