Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilecek? Proje hakkındaki tüm detaylar..

29 Mayıs İstanbul'un fethinin yıldönümü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının katılmasıyla beraber Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde fidan dikme töreni gerçekleşecek. Şimdiden vatandaşlar tarafından merak konusu olan bu konu hakkında İnternet üzerinden araştırılma yapılmaya başlandı. Peki, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nerede? Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nasıl gidilir? İşte herkesin merak ettiği konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

28.05.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-16:38) Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? Millet Bahçesi nerede ve nasıl gidilecek? Proje hakkındaki tüm detaylar..

29 Mayıs İstanbul'un fethinin yıldönümü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının katılmasıyla beraber Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde fidan dikme töreni gerçekleşecek. Şimdiden vatandaşlar tarafından merak konusu olan bu konu hakkında İnternet üzerinden araştırılma yapılmaya başlandı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nerede? Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nasıl gidilir?

 Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin detayları nasıldır?

2023 yılında açılacağı düşünülen, Dünyanın en büyük 5. şehir parkı olacağı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesinde olan 5 milyon 61 bin metrekare alanına, İstanbul'un fethine istinaden 145 bin 300 adet ağaç dikilecek. Bu ağaçların arasında 40 ve 50 yaşında olan ağaçlarda bulunacak. 

Bu projedeki en önemli özelliklerden bir tanesi'de Millet Bahçesinin içinde araç olmayacak olması. Sadece yayaların bulunabileceği bir alan olacak. Bu durumda çocuklu anneler, çocuklar, yaşlı kişiler ve engelli olan vatandaşlarımız rahatlıkla güvenli bir şekilde bahçenin keyfini sürecekler. Ayrıca bu projede bir diğer önemli detaylardan bir tanesi'de 2000 kişilik seyir kapasiteli şeklinde spor alanının yapılacak olması. 

Türk bahçe kültürlerinde olan, pınar başı ile başlayarak tüm bahçeyi kapsayacak şekilde bir derede yer alacak. Vatandaşlar dere boyuna merdivenlerle inerek ayaklarını diledikleri gibi suya sokacaklar. İbreli ve yapraklı ağaçlarının dikilmesi sayesinde de 4 mevsim boyunca bahçe hep yeşil vaziyette olacak. Ayrıca etkinlik alanları da 28 bin kişiyi kapsayacak şekilde olacak. Büyük etkinliklerin yapılmasını da olanak sağlayacak. Yapılacak olan spor alanlarında ise 300 kişi aynı zamanda alanı kullanabilecek. Atatürk Havalimanı'nda bulunan tüm binalar kalkarak restore edilmeye başlanacak.

10 bin metrekaredeki alana, 7 konseptte düzenlenecek çocuk oyun alanları ve çocukların keşif yapabileceği alanlar kurulacak. Millet bahçelerinde müzeler kurularak, tüm sanatçılar eserlerini rahatça sergileme fırsatı bulacak. Ayrıca Havalimanı Millet Bahçesi olası bir afet durumunda, afet toplanma alanı ve deprem toplanma alanı olarak'ta kullanılabilecek.

2023 yılında açılması beklenen Millet bahçesi, Rusya'daki Bitsevsky Park, Portekiz'deki Monsanto Forest Park, ABD'deki Fairmount Park ve İrlanda'daki Phoenix Park'ın dan sonra Dünyanın 5'inci şehir parkı unvanını almış olacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nerede? Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nasıl gidilir?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nerede? Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi nasıl gidilir?

Millet Bahçesine ulaşım oldukça kolaydır. Sirkeci civarında oturan bir kişi, Marmaray hattına Sirkeci durağından binerek Yenikapı'ya kadar gidecek. Daha sonra Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na geçiş sağlayarak Atatürk Havalimanı'na kolaylıkla ulaşabilir. 

Kadıköy'den Atatürk Havalimanı'na Marmaray ile gitmek zaman açısından kazanç sağlamanızı sağlayacaktır. Üsküdar veya Ayrılık Çeşmesi durağından, Marmaray hattı ile Yenikapı’ya kadar gidiş sağlayacaksınız. Daha sonra Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na binerek geçiş yapacaksınız ve hedefinize ulaşmış olacaksınız.

Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na yakın mesafede oturmuş olan Anadolu Yakası sakinlerine Atatürk Havaalanı için en uygun olan yöntem olarak bilinmektedir. Kadıköy-Kartal metro hattını kullanıp Ayrılık Çeşmesi durağında inerek Marmaray hattına geçiş sağlayabilecekler. Daha sonra Marmaray’dan Yenikapı’da inerek Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metrosu ile Atatürk Havalimanı’na ulaşım sağlanmış olacak.

Bir diğer gidiş yöntemi ise şu şekilde yer almaktadır. Söğütlüçeşme-Avcılar Metrobüs Hattı’nı kullanarak Ataköy-Şirinevler durağında Yenikapı-Atatürk Havaalanı Metrosu’na geçiş yapmak hızlı bir seçenek olarak bilinmektedir. Bir diğer seçenek ise Marmaray hattı ile Üsküdar veya Ayrılık Çeşmesi durağından Yenikapı’ya kadar giderek, buradan Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na geçiş yapmaktır. Bu güzergah Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na yakın mesafede oturuyor olan Anadolu Yakası sakinleri için de Atatürk Havaalanı’na ulaşmanın en kolay ve mantıklı yöntemi olarak geçmektedir.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal