Rüyaları Hatırlamak İçin Ne Yapılmalı?

Gece gördüğümüz rüyaları sabah hatırlayamamak hemen hemen hepimizin sıklıkla yaşadığı bir durum. Rüyalarını anımsamak için farklı yöntemlere başvurmak etkili olabilir. Peki rüyaları hatırlamak için ne yapmalı? Rüyaları hatırlamanın yolları neler? Rüyaları hatırlamanın yolu var mı?

02.02.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-17:11) Rüyaları Hatırlamak İçin Ne Yapılmalı?

Yapılan bir araştırmaya göre rüyaları, uyanmamızla birlikte sona erdiğinde hatırlayabiliyoruz. Yani çabalamamıza rağmen gördüğümüz rüyaları hatırlayamıyorsak bu durum rüyamızın uyanmadan önce sonlanmış olmasından kaynaklanabilir. 

Öte yandan gerçek hayatımızda olma ihtimali düşük olan rüyaların da hatırlanma olasılığı düşük oluyor. Peki rüyaları hatırlamanın yolları neler? Rüyaları hatırlamanın yolu var mı?

En fazla hatırlanan rüyalar genelde kabuslar olmaktadır. Çünkü kabus görüldüğü anda beyin ve vücut pasif durumdan kurtuluyor. Böylece kişi uyandığı için rüyada gördüğü kabusları hatırlayabiliyor. Peki bu durum gerçekleşmediği zaman rüyaları hatırlamak için neler yapabiliriz? İşte rüyaları hatırlamak için bazı öneriler...

RÜYALARI HATIRLAMANIN YOLLARI NEDİR?

Uyku esnasında görülen rüyaları hatırlayamama hakkında sıkıntı yaşıyorsanız not defteri ve kalemden yardım alabilirsiniz. Rüyaları anımsayabilmek için öncelikle uyumadan önce sigara, abur-cubur, alkol, kahve gibi kafein içeren ve uyarıcı maddelerden uzak durun. Bunların yerine meyve suyu, süt veya su içebilirsiniz. Ayrıca yatağınızın baş ucunda not defteri ve kalem bulundurabilirsiniz.

İkinci yöntem olarak ise kendinizi, gece gördüğünüz rüyayı hatırlamak istediğinize şartlandırıp o şekilde yatın. Ayrıca saatinizi uyanmak istediğiniz vakitten 15 dakika öncesine kurun.

Uyandığınızda ise yatağınızda bir süre hareketsiz kalın. Vücudunuzu hareket ettirdiğinizde gördüklerinizi unutabilirsiniz. Daha sonra kendinize sorular sorarak ne gördüğünüzü anımsamaya çalışın. Ufacık bir detay, gördüğünüz rüyayı daha fazla hatırlamanıza yardımcı olabilmektedir. Yataktan kalkınca ise hatırladıklarınızı her bir detayı ile not defterinize yazın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal