Rusya'ya yeni yaptırımlar! AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıkladı: “En önemli şey Rus altınının yasaklanması!”

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Rusya’ya uygulanabilecek yeni yaptırımlar hakkında toplantı düzenledi. AB dışişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukrayna'ya saldırılarına durmadan devam eden Rusya'ya karşı var olan yaptırımları artırmak amacıyla ve yeni kararları ele almak için bir araya gelerek toplandı.

18.07.2022-14:57 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-14:57) Rusya'ya yeni yaptırımlar! AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıkladı: “En önemli şey Rus altınının yasaklanması!”

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, Rusya’ya uygulanabilecek yeni yaptırımlar hakkında toplantı düzenledi. AB dışişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukrayna'ya saldırılarına durmadan devam eden Rusya'ya karşı var olan yaptırımları artırmak amacıyla ve yeni kararları ele almak için bir araya gelerek toplandı.

“En önemli şey Rus altınının yasaklanması”

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Rus altınına karşı getirilebilecek yaptırımlar hakkında, “En önemli şey Rus altınının yasaklanması” ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusuna destek

AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna ordusuna yapılacak daha fazla silah desteğini de gündeme getirdi. Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'nın da bilgilendirileceği aktarıldı.

"Batı dünyasının başlıca sanayi ülkeleridir"

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, konuyla ilişkin açıkalamalarında “Devam etmesi gereken bir şey varsa o da silah teminatıdır. Bunu yapabilen herkes bellidir. Bunlar da Batı dünyasının başlıca sanayi ülkeleridir. O yüzden adım atmak zorundalar” ifadelerine yer verdi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal